V novém krajském zastupitelstvu bude mít okres Strakonice pět členů. Jsou to v pořadí Pavel Ounický (CSSD), Marcela Vlčková (Ano 2011), Tomáš Hajdušek (ODS), Hana Tůmová (KSČM) a Pavel Pavel (Jihočeši 2012).

Pětatřicetiletý Pavel Ounický z Blatné je mezi patnácti zastupiteli za ČSSD. Dostal 651 přednostních hlasů, ty ale jen utvrdily jeho jedenáctou příčku na kandidátce.

Devětatřicetiletá Marcela Vlčková je jednou ze dvanácti členů zastupitelstva za Ano 2011. Také u ní 390 přednostních hlasů jen potvrdilo její pozici na kandidátce. Ta byla devátá.

Sedmačtyřicetiletý Tomáš Hajdušek je jedním z osmi krajských zastupitelů za ODS. V kandidátce zůstal na svém, jeho páté pořadí 591 přednostních hlasů nezměnilo.

Pětatřicetiletá Hana Tůmová je jednou ze sedmi nově zvolených jihočeských zastupitelů za KSČM. Na kandidátce byla třetí a na této pozici zůstala. Přednostních hlasů obdržela 789.

Devětapadesátiletý Pavel Pavel patřil do čtveřice Jihočechů 2015 v novém krajském zastupitelstvu. Jemu 620 přednostních hlasů pomohlo z dvanácté pozice na kandidátce dostat až na čtvrtou.