Držet krok s dobou se před pěti lety rozhodlo strakonické kino Oko.
V souvislosti s rostoucím množstvím filmů v digitální podobě v září roku 2009 podalo město Strakonice žádost o grant ze Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie ve snaze o digitalizaci kina. Ta vyšla a město získalo dotaci ve výši 1,25 milionu korun. Celkové náklady se pohybovaly ve výši tří milionů.
Podle ředitelky Městského kulturního střediska Strakonice Evy Dresslerové byla digitalizace nevyhnutelná. „Většina filmů je digitálních, bez modernizace by to dál nešlo," zmínila se.
Kromě digitálních filmů promítá strakonické kino filmy i ve 3D. První měsíc navštívilo trojrozměrné filmy dva a půl tisíce lidí. „Tyto filmy jsou navštěvované i dnes, ale v nabídce jich není moc," řekla. V té době bylo čtvrtým takovým kinem na jihu Čech.
Loni ke strakonickému kinu němu přibylo kino v Blatné a ve Vodňanech. Modernizaci kina ředitel vodňanského kulturního střediska Michal Madar chválí. „Řekl bych, že digitalizace a 3D technologie zvedly návštěvnost tak o padesát šedesát procent. A pak, pro naše kino to byla záchrana, neumím si dnes představit, jak bychom fungovali bez modernizace," podotkl.
Volyňské kino je také digitální, promítání v 3D formátu ale nenabízí. Stejně tak je na tom kino v Sedlici a také ve Stříteži. To je zřejmě nejmenší digitální kino v České republice.