Poprvé za pět let stála v sobotu 23. listopadu na Farmářských trzích v Bavorově prodavačka pečiva Jitka Bestrejková z Prachatic na opačné straně pultu. „Dnes jsem za kupující," směje se žena, které na trhy do Bavorova jezdí už od jejich počátků. „Pamatuji začátky a musím říct, že je to mnohem lepší. Podívejte se kolem – za hodinu trhy končí a kolik je tady pořád lidí," skládá poklonu organizátorům.

Trhy pořádá radnice ve zrekonstruovaném Panském domě už několik let. Původní počet téměř deseti trhů za rok ale stáhla na polovinu. „Není možné akci, která má na sebe vydělat, dotovat," řekl už před časem starosta Miroslav Fenc.
Bavorovské trhy se získaly mezi lidmi obrovskou popularitu. Jezdí sem návštěvníci nejen ze Strakonicka a Vodňanska, ale také Prachaticka a Českobudějovicka.

Sobotní trhy byly letos těmi předposledními. Závěrečné se konají v sobotu 14. prosince od 16 hodin. "Víme, že začátek v 16. hodin je poněkud netradiční, ale chceme tím víc navodit vánoční atmosféru. Máme v plánu obohatit trhy slavnostním troubením trubačů ze zámku, je připravené vystoupení dětí s pásmem koled a v zadních místnostech Panského domu chceme zprovoznit dílny," říká Eva Ostrá z MěÚ Bavorov. Tam si budou moci zájemci vyzkoušet například výrobu různých vánočních předmětů.