Kvůli sychravému počasí se soutěžilo v tělocvičně. Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů, jehož zkratka je OVOV je závod sportovní všestrannosti pro všechny, kteří mají chuť soutěžit a především pro malé sportovní talenty. Těm tato soutěž pomáhá v dalším rozvoji. Vznik iniciovali dva zlatí desetibojaři - Robert Změlík a Roman Šebrle.

Žáci plní v rámci této části projektu devět disciplín a k tomu jednu ze tří volitelných. Na základě zlepšování výkonů mohou získat bronzové, stříbrné, zlaté a diamantové odznaky. Ti nejnadanější mladí sportovci se přes okresní a krajská kola mohou probojovat až do republikového finále, kde se setkají s desítkami olympioniků a sportovních osobností a zažijí neopakovatelnou atmosféru velké sportovní akce.

V okresním kole se soutěžilo v těchto disciplínách:

hod medicinbalem
skoky přes švihadlo - po dobu 2 minut
trojskok snožmo
kliky - po dobu 2 minut
běh na 1000 m - ale letos náhradní řešení kvůli počasí - všichni měli driblink


ZŠ Krále Jiřího z Poděbrad si odnesla tato umístění:
dívky r. 2007 3. místo Kateřina Plechatá ze 4. A
chlapci r.2007 2. místo Filip Hrabáček ze 4. A
dívky r. 2006 3. místo Kateřina Herzigová ze 4. B
2. místo Kristýna Švecová z 5. B
1. místo Nikola Benešová
chlapci 2006 3. místo Tomáš Lukeš
2. místo Jan Janout
1. místo Tadeáš Pelc - všichni kluci jsou z 5. B
chlapci 2004 3. místo Roman Rejžek ze 6. B
1. místo Michal Tíkal ze 6. A

Školu dále reprezentovaly tyto děti: Roman Beneš, Nicol Stranevová, Petr Koudelka, Johanka Hůrková, Kateřina Drábová a Jan Keyzlar
Krajské kolo je naplánováno na 22. Května v Táboře a tam se už bude jednat o sedm disciplín: Sprint na 60 m, skok do dálky, shyby, lehy-sedy, hod míčkem, běh na 1000 metrů nebo dribling .
Poděbradku na kraji budou reprezentovat tito žáci – Filip Hrabáček, Kristýna Švecová, Nikola Benešová, Michal Tíkal, Jan Janout, Tadeáš Pelc, Johanka Hůrková, Roman Rejžek
Všem závodníkům patří díky za vzornou reprezentaci školy.

Evženie Bezpalcová, učitelka
ZŠ Krále Jiřího z Poděbrad Strakonice