Radnice začala přemýšlet o proměně vstupních prostor ke krytému bazénu plaveckého stadionu. Pro rodiny s dětmi, které si vyrazily zaplavat totiž nastává v současnosti situace, kdy se musí rozdělit do šaten podle pohlaví. Současný trend je však už úplně jiný.

Radní nyní zvažují, zda vůbec bude možné nějakou rekonstrukcí nebo přestavbou vstup udělat smysluplnější a vstřícnější. „Vypadá to tam prakticky stejně snad už třicet let,“ konstatoval místostarosta Karel Vlasák.

Návštěvníkům bazénu se tato myšlenka líbí. „Už jsem se s tím setkala. U vstupu je hala se skříňkami a kabinkami pro všechny společná, jen sprchy jsou oddělené. Něco takového by mi vyhovovalo i ve Strakonicích,“ zmínila se třiatřicetiletá Dana Kratochvílová.

Nyní bude záležet nejen na prostorových možnostech stadionu, ale i na financích. Na papíře totiž již dlouhý čas existuje rozšíření plaveckého stadionu o prostor, který by spíše připomínal akvapark. Dosud se ale v rozpočtu skulinka nenašla. Nezbývá jen doufat, že na přestavbu vstupu se najdou peníze rychleji.