„Považuji úspěch našich piv v Táboře za mimořádný výsledek. Je vidět, že snaha, pečlivost a dodržování zásad výroby pro kvalitní výrobek se vyplácí. Skutečně mě to ze srdce těší," říká sládek Dagmar Vlková.

Měšťanský pivovar Strakonice v letošním ročníku nasadil do klání piva v sedmi kategoriích. Tím nejúspěšnějším byl Otavský Zlatý, který získal Zlatou pivní pečeť v kategorii Prémiový ležák. Avšak další strakonická piva byla také úspěšná. Světlý ležák Dudák Premium získal 4. místo, polotmavý ležák Klostermann a ležák Black mají stejným dílem 5. místo.

Šestým místem se pyšní volyňský světlý ležák Královák a sedmé místo vybojovala strakonická novinka – borůvkové pivo Modrý Urugalus. „Toto skóre strakonických piv jasně dokazuje, že máme své místo na pivním trhu a naše produkce je kvalitní. Věřím, že stejně jako degustační komise nás ocenila, tak i zákazník a naši obchodní partneři docení strakonická piva. Tato sezona začala opravdu velmi slibně. Věřím, že tyto úspěchy nám otevřou další obchodní příležitosti," říká ředitel pivovaru Jaroslav Tůma.

O prestižní Zlatou pivní pečeť se v týdnu od 10. do 15. února ucházelo rekordních 150 pivovarů ze šestnácti států s více než sedmi sty vzorky.V praxi to znamenalo každý den nalít stovce degustátorů deset tisíc degustačních vzorků. Celkem se soutěžilo v dvaceti šesti kategoriích. Z více než sedmi set vzorků piva vybrali degustátoři čtyřiadvacet nejlepších.

Táborské slavnosti patří dlouhodobě k nejprestižnější akci svého druhu kvůli profesionálním a odborně garantovaným anonymním degustacím. Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami Bureau Veritas, TÜV SÜD Czech, 3EC International a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.