Jitka Kabelová z Katovic navštěvuje místní kemp během léta pravidelně. „Je to tu rok od roku lepší – pokácené stromy, nové hřiště i záchody. Zlepšila se i návštěvnost," říká. Námi oslovení táborníci našli jen dva menší nedostatky – autem se nedá dojet všude a vyžití pro děti se zdá být málo.

Pavel Bradáč, který kemp provozuje, žádnou nespokojenost svých klientů nezaznamenal. Kdyby ale mohl ještě něco zlepšit, byla by to doprava do Strakonic. „Z kempu vidíme na vlakovou zastávku. Problém je, že tu staví jen jeden vlak, a to brzy ráno. Pak už nic. Když se tu sejde parta vodáků, těžko se s bagáží vejdou do autobusu," posteskl si. Dodal, že nedostatek řeší tím, že zavazadla za vodáky vozí.

V ráji páchají zlo jen neukáznění táborníci

Kemp Otavský ráj podle návštěvníků doznal změn k lepšímu. „Před třemi lety to ještě nebylo nic moc. Teď se mi tu líbí, prostředí se opravdu hodně zlepšilo," zhodnotila tábořiště Marie Cuchá z Pelhřimova. Stejný názor má i Veronika Černocká ze Šternberku u Olomouce. „Jsem tu potřetí. Razantně se to tu zlepšilo. Především zázemí – sprchy a toalety," říká.

Provozovatel Otavského ráje Pavel Bradáč je se svým kempem spokojený. Další plány na úpravy však má. „Je třeba prořezat stromy. A pak si tu stavím vodácký kanál s překážkami. Z toho mám radost," usmívá se. Vrásky na čele mu ale dělají neukáznění táborníci. „Neustále chodím a sbírám odpadky. Mnohem víc mě ale mrzí, že polámali mladé břízky," říká.

Bydlení

Postavit si můžete stan, pokud přijedete s karavanem, místo se pro vás také najde. Přespat v kempu můžete i pod širákem nebo si zalézt do jednoho ze dvou obytných přívěsů.
Hodnocení: 1

Kultura

Čas od času v kempu zahraje country skupina. Ostatní zábava zůstává na návštěvnících. Zájemci mohou využít prohlídku elektrárenských turbín, které jsou v sousedství.
Hodnocení: 2

Vyžití

V areálu je upravené volejbalové hřiště. Půjčit si můžete výbavu na volejbal, nohejbal, soft tenis, pètanque nebo kriket. V případě zájmu lze po dohodě absolvovat lekci zumby.
Hodnocení: 2

Sprchy a WC

Vzhledem k III. povodňovému pásmu, ve kterém se kemp nachází, najdete v areálu suché záchody. Možnost navštívit splachovací WC a teplou sprchu ale je. Jen je to k nim kousek cesty do areálu Podskalí.
Hodnocení: 3

Za kolik?

Stan: zdarma
Dospělí: 40 Kč
Děti do 15 let: zdarma
Obytný přívěs: 50 Kč
Přívěs (kára): 50 Kč
Motocykl: 20 Kč
Autobus: 100 Kč
Parkování u stanu: 50 Kč
Stání na parkovišti: 20 Kč

Potkali jsme tady:

Zdeněk Kořák, Velká Turná: Tady v kempu Otavský ráj v Katovicích jsem poprvé a líbí se mi tu. Je tu hezké koupání, je tu ticho. Ale myslím si, že vyžití pro děti je tu podle mě málo. Chtělo by to trochu víc možností.

Suma sumárum

Přes kemp jsme nachodili snad stovku kilometrů, abychom viděli všechno. Rozkládá se totiž na ploše jednoho hektaru. Díky tomu nabízí spoustu možností – posezení, kam si můžete zajít na snídani i hotovky, v nepřízni počasí se táborníci mohou sejít u krbových kamen. K dispozici je i udírna. Protože v Katovicích nestaví vlak tak, jak by bylo potřeba, mohou vodáci požádat provozovatele a ten jejich zavazadla do Strakonic na nádraží přepraví.
Celkové hodnocení: 2
Splachovací záchody jsou podle nás trochu z ruky. Jestli ale někde platí heslo Náš zákazník, náš pán, pak tady.

Příště se Inspektoři Deníku vydají po proudu Otavy do kempu ve Štěkni.

Darina Vernerová