Jak upřesnila její ředitelka Klára Csirková, společnost začínala jako dobrovolnické seskupení, které mělo za cíl podpořit rodiny navštěvující Mateřskou a Základní školu Diakonie ČCE - Středisko Rolnička. Rozrůstající se Dobrovolnické centrum se stalo součástí Rolničky a od roku 2016 začala organizace poskytovat profesionální sociální službu: ranou péči. "Raná péče je terénní služba, která pomáhá rodinám dětí do 7 let s handicapem, opožděným vývojem," vysvětlila s tím, že v současnosti dlouhodobě spolupracují se 70 rodinami z celého kraje. "Od Blatné, přes Prachatice a Krumlov do Dačic. Naším posláním je podpořit dítě v jeho vývoji, zmírnit co nejvíce jeho handicap a rodiče provázet v jejich náročné cestě," dodala Klára Csirková.

Spousta zábavy pro malé i velké

Oslava začínala v 16 hodin na soběslavském náměstí Republiky, kde byly pro děti připravené venkovní hry, balonky, malování na obličej. Pro dospěláky pak občerstvení a koncert kapely Encuentro. "Velký narozeninový dort se stal tím, který si razil cestu v čele lampionového průvodu. Ten prošel trasu Soběslaví až k řece Lužnici, cestu lemovaly svíčky ve sklenicích," popsala ředitelka prospěšné společnosti.

I MY oslavilo v Soběslavi 20. výročí svého vzniku.
OBRAZEM: I MY oslavilo v Soběslavi 20. výročí svého vzniku

Průvod více než 300 dospěláků i dětí doputoval do areálu místní "Plovárny". "V naprosté tmě, kterou prosvětlovala jen světýlka lampionů si pak každý zapálil svíčku do svého vodního lampionu, který se svým niterným přáním vypustil na řeku. Večer byl zakončen odpočítáváním od slavnostní 20 a výbuchem famózního ohňostroje," zmínila velké finále. Všechny lampionky z vody nakonec sesbírali vedoucí místního kanoistického oddílu.

Děkuje za podporu

Klára Csirková, ředitelka společnosti vzkazuje účastníkům: "Upřímně děkujeme všem vám, kteří jste s námi v neděli oslavili 20. narozeniny naší společnosti. My z I MY jsme si to moc užili a doufáme, že i vy s námi. Na vodu jste vyslali téměř stovku lampionků - vroucích přání. Z celého srdce vám přejeme, aby se všechna splnila. Kromě své přítomnosti a zapojení se do oslavy jste nám darovali nákupem dobrot či lampionů osm tisíc korun, které poputují na víkendový jarní pobyt pro rodiny dětí s handicapem. Děkujeme!"

Díky početné návštěvě dobrých lidí ze Soběslavi i okolí se charitativní Vánoční bazárek organizace I MY proměnil ve skutečně kouzelné odpoledne plné radosti a pozitivní energie.
Vánoční bazárek pomáhal dětem s handicapem. Lidé přispěli přes 12 tisíc korun

Oslava se mohla povést jen díky tomu, že pomáhaly desítky dobrých duší. "A děkuji i skvělému týmu I MY a všem dobrovolníkům, kteří napekli či na akci pomáhali s organizací," uzavřela Csirková.