Volná tvorba Pavly Gregorové – Šípové je charakteristická především technikou ENKAUSTIKY – malbou voskem. Zpracovává několik svých hlavních témat, ke kterým se neustále vrací. Jedním z témat je abstraktní malba, dále pak nachází inspiraci v přírodě. Oslovuje ji voda, skály, celkový ráz krajiny, atmosféra místa. Kromě enkaustiky se vyjadřuje v technice olejomalby, tempery, perokresby, kresby tužkou, uhlem. Dále v akvarelu, suchém pastelu, z grafických technik např. v linorytu. Pracuje i se dřevem a s keramikou. Maluje také na textil, především na hedvábí. "Na výstavě Recycling chci představit především obrazy namalované za uplynulé dva roky. Byla, a je to zvláštní doba, která ovlivnila nás všechny a otiskla se i do mé práce. Proč název Recycling? Myslím, že je třeba recyklovat a také to dělám. Používám staré rámy, kreslicí prkna, desky. Občas recykluji i myšlenky. Část nových obrazů jsou namalované ilustrace k básním mojí kamarádky Ivy Petrové, jejíž sbírku veršů jsem ilustrovala. Patří sem obrazy Motýlek, Měsíc, já a hvězda, Zamilovaní a Sladké sny.

Obrazy Odpočinek I, Odpočinek II jsou inspirované přírodopisným filmem o fascinujícím životě majestátních velryb, které odpočívají ve svislé poloze. V obrazech Konina I a Konina II (místo u Dražejova) jsem složila hold slunci a vodě. Všechny obrazy jsou malované enkaustikou – malba voskem, což je moje oblíbená technika," říká o své výstavě Pavla Gregorová.

Vernisáž se koná 2. září v 16 hodin. Otevřeno je úterý až neděle od 9 do 16 hodin, vstupné 20 a10 Kč. Spolek přátel muzea má vstup zdarma.

Čerpáno z www.muzeum-st.cz