"Lyžuje se nádherně, je tmavě modrá obloha bez jediného mráčku, minimum lidí a povrch na sjezdovkách je krásně připravený, pořád je to dobré. Je to moc hezké svezení," pochvalovali si manželé Iveta a Dan Vítovcovi, kteří na Lipno přijeli na víkend z Prahy. "Ještě uvidíme, jestli vyrazíme i zítra, ale každopádně je to nádhera, jezdíme na všech otevřených sjezdovkách."

Od bitvy u Sudoměře uplynulo 602 let. Znovu se rozhořela na stejném místě 26. března 2022.
VIDEO: U Sudoměře opět válčili husité. Stejně jako před 602 lety

Úplně naposledy se v zimní sezóně 2021/22 lanovky rozjedou v neděli ráno. Krátce nato, už v pátek 1. dubna, se ale otevře půjčovna kol, koloběžek a inline bruslí Kapitanát a Lipno tak nakročí ze zimy rovnou do letní sezóny. 

Ke sjezdovkám se dá dostat z parkoviště P2 (nad lipenským fotbalovým hřištěm) a využít lanovou dráhu Lipenská. Od ní se pak už pohodlně dostanete i k lanovce Promenádní. Lyžovat se bude na sjezdovce Lipenská, Promenádní, Vyhlídka, Dámská a lišáka Foxe. Ale k lanovce se můžete přesunout i skibusem z centrálního prakoviště.

A už teď zvou lipenští na velikonoční program, v sobotu budou akce pro děti u Stezky a v neděli na novém náměstíčku u centrálního parkoviště.

Dobytek na útěku. V sobotu odpoledne utekly řidiči z malého návěsu tři kusy krav s jedním teletem.
Pozor, krávy! V Budějovicích byly v sobotu odchytové manévry mezi paneláky

Sobota 16. dubna na Stezce korunami stromů
• 10.30–15.00 tvořivé velikonoční dílny, pletení pomlázek, hledání vajíček v rámci zábavné velikonoční soutěže lišáka Foxe • 10.30 a 11.00 jízda Stezkabusem s lišákem Foxem • 11.15–11.30 lidová kapela a taneční skupina BYSTŘINA – ukázka lidových tanců, vynášení Morany • 12.30 Divadlo Studna – BAJKY • 13.30–13.45 lidová kapela a taneční skupina BYSTŘINA – ukázka lidových tanců, vynášení Morany

Neděle 17. dubna na náměstíčku u hotelu Element
• 12:00 – 16:00 tvoření s cukrárnou Povidloň, pletení pomlázek, barvení vajíček, malování na obličej, soutěže, hry, diskotéka s animátorkami. (V případě nepřízně počasí se bude akce konat v restauraci Stodola.)