Obraz prezidenta ve třídách a věk pro tuto funkci. Reakci nám tentokrát poskytl Ladislav Havel ze Strakonic. „To, zda bude portrét prezidenta viset ve školních třídách, je záležitost každé školy a potažmo jejího ředitele. Nemyslím si, že je to přežitek, ale otázka svobodného rozhodnutí," říká majitel cestovní kanceláře Ciao a strakonický zastupitel za ODS.

Podle něj se to ale netýká takových míst, jako jsou kanceláře starostů, soudy nebo policie. „Tady by portrét prezidenta být měl bez ohledu na to, zda s jeho volbou dotyčná osoba souhlasí, či nikoliv," dodal. Ani otázka věku pro vykonávání tak výrazné a viditelné státní funkce není podle něj otázkou věku, pokud – citujeme: „Není spodní hranice dvacet let a horní 86 let."

V první anketní otázce hlasovalo 89 lidí, 54 považuje obraz prezidenta republiky ve třídě za přežitek. V anketní otázce na téma věk pro tuto funkci „kliklo" myší 44 čtenářů. Tady považuje věk za důležitý 18.

Hlasovat na našich webových stránkách můžete i nadále. Například, zda chodíte na masopusty nebo jestli cena jízdného na linkách Městské hromadné dopravy Strakonice odpovídá kvalitě poskytovaných služeb.