V pondělí mezi 14. a 15. hodinou dojde k uzavření silnice kolem Vodňan. Na řidiče tím pádem čekají desítky kilometrů dlouhé objížďky. V úterý pak odstartuje další část rekonstrukce obchvatu.


Pro nákladní automobily povedou objízdné trasy přes Volyni, Vimperk nebo Týn nad Vltavou. Řidiči si tedy v některých případech zajedou až o 45 kilometrů.

Objízdná trasa pro automobily nad 6t.

Rekonstrukce obchvatu Vodňan


Objízdná trasa pro osobní automobily a autobusy povede přes Vodňany, což potvrdil místostarosta Milan Kodádek. „Pro městskou dopravu to bude veliká zátěž, proto bych chtěl vyzvat všechny řidiče ke zvýšené opatrnosti a hlavně ohleduplnosti," říká pro Strakonický deník Milan Kodádek.

Objízdná trasa pro osobní automobily (modrá) a autobusy (zelená)

Rekonstrukce obchvatu Vodňan


Podle slov vedoucího provozního úseku Ředitelství silnic a dálnic Tomáše Voráčka je předpokládaná doba výstavby tři měsíce. „Oprava se provádí z důvodu neúnosnosti konstrukce, která je natolik porušená, že obrusná vrstva komunikace je v nevyhovujícím, lokálně havarijním stavu. Důvodem úplné uzavírky je především zkrácení termínu realizace s ohledem na zvolený způsob opravy," uvedl Tomáš Voráček. Při zvolení varianty částečné uzavírky by doba realizace byla minimálně šest, respektive osm měsíců.

Cena díla se předpokládá na 138 milionů korun. Úsek dlouhý 5,4 kilometru se dočká kompletní výměny povrchu včetně podloží a u mimoúrovňové křižovatky na sjezdu ve směru od Strakonic přibude připojovací pruh. Uzavírka obchvatu Vodňan potrvá do 27. června.