KATOVICE

Především ti, co by chtěli strávit příjemný den se svými dětmi na čerstvém vzduchu, jsou zváni do Katovic. Uskuteční se tam v pořadí již jedenáctá drakyáda, a to v neděli 6. listopadu. Sraz bude ve 13.30 hodin vedle bývalého škvárového fotbalového hřiště. Při této akci samozřejmě nebudou chybět ani soutěže o ceny hned v několika kategoriích doma malovaných draků, nejmenšího či největšího a také toho s nejdelším ohonem.

MALENICE

Kdo by se chtěl o nadcházejícím víkendu stát dobrovolníkem, má možnost. V Malenicích budou v sobotu 5. listopadu vysazovat stromky společně s neziskovou organizací Sázíme stromy. Ruku k dílu může přiložit každý, sraz je v 10 hodin u obecního úřadu.

RADOMYŠL

Především zdatné pekařky či pekaři, ale i milovníci sladkého, by si měli v kalendáři zatrhnout sobotu 5. listopadu. V tento den se v Radomyšli bude konat soutěž v koláčkování. Začátek je v restauraci Na Křenovce v 16 hodin.

ČESTICE

A konečně mlsným jazýčkům a zdatným masojedům připomínáme sobotní uzenobraní v Česticích. To se bude už potřetí konat v sobotu 5. listopadu na tamním zámeckém nádvoří. A protože nejen jídlem je živ člověk, nebude chybět ani nějaká ta kultura. K poslechu zahraje moravská cimbálová kapela Pajtáš. Začátek prodeje bude od 14 hodin.