1. Díl Slunovrat – Dívčí Kámen, Třísov

Léto je v plném proudu a Vltava nad Českým Krumlovem plná vodáků. Někteří z nich si nenechají ujít ani oslavy slunovratu na keltském oppidu Třísov. Druhý den ráno je však jedna dívka nalezena mrtvá v loďce na řece. Její tělo nese stopy naznačující rituální vraždu podle starého keltského vzoru…

Z natáčení seriálu Místo zločinu České Budějovice.
Začal seriál Místo zločinu České Budějovice, 1. díl odhalil vraždu na Krumlovsku

2. Díl Statek – Čkyně, Stožec, Borová Lada

Mladá dívka je nalezena mrtvá, brutálně znásilněná. Její smrt ostře kontrastuje s krásou šumavské přírody počínajícího podzimu. Kriminalisté uvažují o několika možných motivech vraždy, ale čím dále postupují v pátrání, tím více se obávají, že tento čin žádný motiv nemá.

Druhý díl detektivního seriálu ČT Místo zločinu České Budějovice se odehrává na Prachaticku. Natáčelo se se například na opuštěném statku u Čkyně. Na snímku Martin Myšička v roli soudního lékaře.
Seriál Místo zločinu České Budějovice pokračuje. Mrtvolu najdou na Prachaticku

3. Díl Anděl v laguně – Třeboň, Tábor, České Budějovice

Skupina dokonale organizovaných a vycvičených gangsterů krade bankomaty. Postupují naprosto profesionálně a nedělají chyby. Pokud něco nevychází podle plánu, okamžitě ruší akci. Policie je dlouho bezradná. Až ve chvíli, kdy si jeden svědek zapamatuje povely, kterými gangsteři mezi sebou komunikují, svitne naděje. Karel, šéf policejního týmu a bývalý člen speciálních jednotek, rozpozná v kódované řeči něco povědomého…

Třetí díl krimiseriálu Místo zločinu České Budějovice se točil v krajském městě, také v Třeboni a Táboře, poprvé není v seriálu ústředním motivem vražda.
Místo zločinu České Budějovice se přesune do jihočeských měst. Vražda nebude

4. Díl Únos – Třeboň, Stříbřec, Stádlecký most

V lese, těsně po rozednění, překvapí lesník na obchůzce muže, který se chce zbavit mrtvoly. Muž měl vše pečlivě připraveno, ale s touto hloupou náhodou nepočítal. Vystřelí po lesníkovi a rychle ujíždí pryč. Kriminalisté tentokrát nezačínají s prázdnýma rukama. Mají tělo, projektil, popis pachatele, a dokonce i SPZ jeho auta. Přesto tento případ nebude snadný.

Čtvrtý díl krimiseriálu Místo zločinu České Budějovice nazvaný Únos se natáčel na Třeboňsku, v kulisách příběhu se objeví například třeboňský pivovar Regent či rybníky Nový Vdovec a Ženich u Staré Hlíny.
Místo zločinu České Budějovice se přesune k Třeboni. Mrtvého najdou na hrázi

5. Díl Černé světlo – Chlum u Třeboně

Vražda staré důchodkyně v malém domku na okraji vsi nedává zdánlivě vůbec žádný smysl. Policisté mají spoustu stop, ale vůbec žádný motiv.

Seriál České televize Místo zločinu České Budějovice pokračuje pátým dílem nazvaným Černé světlo. Záběry filmaři pořizovali převážně v Chlumu u Třeboně a místní části Texas.
Místo zločinu České Budějovice bude v Chlumu u Třeboně. Vrah zabije seniorku

6. Díl Kvadratura muže – České Budějovice, České Vrbné

Kriminalisté dostanou hlášení o zmizení mladého majitele spediční firmy. Při prohledávání objektu naleznou staré záclonky z kamionů se skvrnami zaschlé krve. Jako indicie vraždy je to málo, ale vyšetřování začíná. Případ začne dostávat hrůzné kontury, když kriminalisté najdou první část těla oběti plovoucí v řece v igelitovém pytli.

V pořadí 6. díl krimiseriálu Místo zločinu České Budějovice filmaři natáčeli převážně v krajském města a jeho okolí. Epizodu nazvanou Kvadratura muže uvidí diváci České televize v pondělí 6. února ve 20 hodin.
VIDEO: Nové Místo zločinu České Budějovice je tu, u Vltavy najdou tělo na kusy

7. Díl Kniha hříchů – Blatná

Na malebném jihočeském zámku Blatná se natáčí pohádka. Těsně před koncem natáčení je v zámeckém parku nalezen režisér, mrtvý s rozbitou hlavou. Tým kriminalistů se musí vypořádat s nejen s případem samotným, ale i s emotivním světem filmařů, který má jiná pravidla a jiné zákonitosti, než na jaké jsou racionálně uvažující policisté zvyklí.

V pondělí 13. února uvede Česká televize (ČT) v pořadí již 7. díl krimiseriálu Místo zločinu České Budějovice. Epizoda Kniha hříchů se natáčela převážně na Strakonicku v malebné lokalitě zámku Blatná, o režii se tentokrát postaral Jan Hřebejk.
Policejní pes si zahrál v seriálu Místo zločinu České Budějovice. Vypátral vraha

8. Díl Oběšenec – Hluboká nad Vltavou

V jihočeské galerii, sídlící na zámku Hluboká, je po slavnostním večírku uspořádaném u příležitosti zakoupení nového obrazu Emila Filly nalezen mrtvý kurátor výstavy. Visí oběšený na zábradlí schodiště. Spáchal sebevraždu nebo mu někdo pomohl? Pikantní na celé věci je, že jedním z nejslavnějších exponátů galerie je obraz H. S. Pinkase „Modlitba za oběšence“.

Osmý díl krimiseriálu Místo zločinu České Budějovice se odehrává v uměleckém prostředí. Epizoda Oběšenec se natáčela hlavně v Alšově galerii na zámku Hluboká.
Vražda, či sebevražda v Alšovce. To vyšetří kriminálka Místa zločinu Budějovice

9. Díl Údolí smrti – Třístoličník

Na Třístoličníku, na česko-bavorských hranicích, je nalezeno tělo asi pětašedesátiletého muže. Hranice má v těchto místech atypický trojúhelníkový tvar. Tělo muže je umístěno tak, že hlava a chodidla se nacházejí v Bavorsku a trup v Česku. Na krku má stopy po škrcení a u sebe vzkaz “VRAH”. Tak začíná další z případů českobudějovické mordparty, který svými kořeny sahá hluboko do minulosti, do doby konce komunistického Československa.

V pořadí již 9. díl krimiseriálu Místo zločinu České Budějovice uvidí diváci České televize (ČT) v pondělí 27. února, režíroval jej Jiří Chlumský a dostal název Údolí smrti.
Mrtvola bude ležet na hranicích. Místem zločinu je Třístoličník

10. Díl Smrt hoteliéra – Český Krumlov

Ředitel hotelu v Českém Krumlově je nalezen mrtev ve své kanceláři. Byl zastřelen jedinou ranou zezadu do hlavy. Kromě provozování hotelu, byl tento muž i nechvalně proslulým lichvářem, který se neštítil půjčovat na vysoký úrok a své půjčky nevybíravým způsobem vymáhat. Je jasné, že nepřátel měl mnoho a prvními podezřelými jsou jeho dlužníci. Paradoxem je, že jedním z podezřelých je i sám šéf týmu kriminalistů Karel, který se ve snaze pomoci své kamarádce s mrtvým nešťastně zapletl.

Smrt hoteliéra. Desátý díl seriálu Místo zločinu České Budějovice se natáčel v Českém Krumlově, např. v hotelu Ebersbach v Široké, ve Vltavské pohádce v Rybářské nebo na otáčivém hledišti.
Místem zločinu se stal Český Krumlov. Zabili tam hoteliéra a lichváře v jednom

11. Díl Zelená horečka – Nesměň

Drahocenné vltavíny jsou českou specialitou. Nejbohatší naleziště se nacházejí právě v jižních Čechách kolem Vltavy. Není divu, že tato místa lákají mnoho hledačů, kteří se snaží ilegálně obohatit. Vražda jednoho z nich, nalezeného v hluboké jámě zaplněné vodou, může mít mnoho motivů. Jeden z nich zavede českobudějovický tým i do konfrontace s balkánskými hledači pokladů.

Další díl Místa zločinu České Budějovice uvidí diváci ČT v pondělí 13. března, režíroval ho Jiří Chlumský a nese název Zelená horečka.
Kopáči vltavínů i balkánští hledači pokladů. Místo zločinu se točilo u Nesměně

12. Díl 40 růží – České Budějovice, přístav České Vrbné

Na zakotvené výletní lodi v Českém Vrbném slaví čtyřicáté narozeniny známý jihočeský podnikatel. Krásné mladé dívky, najaté agenturou, přinášejí oslavenci čtyřicet růží. Ráno je ale jedna z nich nalezena mrtvá. Jde o žárlivost, vydírání nebo vyřizování účtů mezi manžely? Jejich vztah už dávno ztratil smysl a jediným pojítkem je nahromaděný majetek.

Další vraždu budou vyšetřovat jihočeští kriminalisté v přístavu České Vrbné u Budějovic. Na televizních obrazovkách se epizoda 40 růží vysílá v pondělí 20. března večer. Foto: archiv Česká televize / Martin Bernstein
Mrtvola vyplave v přístavu po oslavě. Předposlední díl Místa zločinu z Budějovic

13. Díl Žeton – Lipno, Svatý Tomáš, Čkyně

Vražda vyhazovače malého bordelu kousek od německých hranic na pravém břehu Lipna dovede kriminalisty k nečekanému rozuzlení se silně emotivním podtextem. Karlovi se zároveň podaří odkrýt chybějící dílek skládačky vlastní minulosti a učinit důležité životní rozhodnutí.

námět: Martin Froyda, Martin Bezouška / scénář: Jan Stehlík, Martin Bezouška, Miroslav Vaic, Tomáš Koňařík / režie: Jiří Chlumský, Jan Hřebejk / kamera: Asen Šopov / producent: Arthur Krensky Films – Martin Froyda / výkonná producentka ČT: Veronika Slámová / dramaturgie a kreativní producent ČT: Jan Lekeš / hrají: David Novotný, Judit Bárdos, Leoš Noha, Filip Březina, Pavla Beretová, Martin Myšička, Jitka Schneiderová, Tereza Brodská a další

Režisér Jan Hřebejk stojí za dvěma díly krimiseriálu Místo zločinu České Budějovice, které v pondělí 13. a 20. února vysílá Česká televize. Točilo se na Blatné a Hluboké.
Jan Hřebejk točil dva díly Místa zločinu České Budějovice. Pachatele vybíral sám