Mikulášskou nadílkou se začíná ve městech šířit ta pravá vánoční nálada. A kde se v úterý můžete s patronem dětí a pekelníky potkat?

Například na Velkém náměstí v Písku Mikuláše letos pojali jako výpravný muzikál. Půjde o zábavnou show pro celou rodinu, která začíná v 16 hodin. Vstup je zdarma.

Vítězkou soutěže Miss Junior jižní Čechy se stala patnáctiletá Linda Rambousková z Tábora.
Jižní Čechy už znají svou Miss Junior

Na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích přiletí anděl. V 17.45 hodin se snese z Černé věže a popřeje obyvatelům i návštěvníkům města štěstí.

Mikulášskou nadílku pro děti v úterý 5. prosince pořádá řada měst a obcí na Krumlovsku, zde je výběr některých z nich. 
Český Krumlov: 16:30, náměstí svornosti. Účinkuje kapela Rybníkáři, Wild Devil Sticks, občané města, členové Českokrumlovské scény, moderují „andělé“ Jan Palkovič a Ivo Janoušek.
Velešín: 17 hodin, sál kina. Nadílka pro děti s pohádkou Divadélka KOS „O nepovedeném čertíkovi“.
Srnín: 16:30, zasedací místnost. Pořádá Sbor dobrovolných hasičů.
Kaplice: 16 hodin, „Čertovská škola“ na náměstí.
Větřní: 17 hodin, park před městským úřadem. Futsalový oddíl Bombarďáci Větřní ve spolupráci s městem Větřní zve všechny občany na mikulášskou nadílku a hrátky s čerty.
Frymburk: 18 hodin, náměstí. Čertovský rej, strašidelné peklo a Mikuláš, pořádají Frymburské maminy s dobrovolnými hasiči.

Pekelná show se speciálními efekty na vás čeká také od 17 hodin na Velkém náměstí v Táboře. 

Hejtmanka Ivana Stráská a tajemnice krizového štábu kraje Marta Spálenková při cvičení Blackout 2017.
Kvůli tornádu svolala jihočeská hejtmanka krizový štáb

Advent na jihu Čech pokračuje:
● Příznivci hudby mohou ve středu v Jindřichově Hradci navštívit benefiční adventní koncert pro Otevřená okna. Výtěžek z koncertu, který se koná od 17 hodin v kapli sv. Máří Magdaleny, pomůže osobám s hendikepem.
● V českobudějovickém Malém divadle slaví Ježíšek. Kdy má narozeniny? No přece o Vánocích. Věnuje se ale nám, protože připravuje Štědrý den. Letos tomu bude jinak. Plánuje se svou kapelou narozeninový mejdan. Přijďte s ním slavit ve středu v 18.30 hodin do Malého divadla. Lístky na představení Ježíšek Superstar stojí 100 Kč.
● Adventní setkání seniorů se koná ve od 14 do 16 hodin ve velké klubovně Komunitního centra v Blatné. Ve stejném čase i na stejném místě se senioři sejdou i dvě následující středy.
● V Galerii M v Milevsku se ve středu koná vánoční nokturno. Rozsvěcování adventního věnce bude doprovázet hudba baroka, klasicismu a skladby s vánoční tematikou. Koncert začne v 18 hodin.
● Stejně jako v loňském roce bude i letos součástí Vánoční výstavy v Galerii 140 v Táboře Strom splněných přání, tentokrát pro děti ze sociálně slabých rodin. Na stromečku budou tajná dětská přání a návštěvník si bude moci jakékoliv z nich vybrat a splnit ho. Akce začíná ve středu a potrvá do19. prosince. Dárky budou předány sociálním pracovnicím města Tábora, které zajistí jejich doručení do těch správných rodin.