V rámci svátku Open Garden & Squares Weekend, který má původ ve Velké Británii a koná se vždy o druhém červnovém víkendu, se návštěvníkům Chelčic otevřela také linhartovská zahrada. A zde to měli příchozí i s odborným zahradním poradenstvím. „Návštěvnost byla obrovská. V naší zahradě pěstujeme byliny, ovoce, zeleninu a květiny. V sobotu jsme si vzájemně vyměnili zkušenosti například z roubování ovocných stromů nebo z pěstování bylin.

Linhartovská zahrada mezi prvními návštěvníky přivítala děti z místní mateřské školky.
Děti z Chelčic otevřely kouzelným klíčem přírodní zahradu

Někteří se zúčastnili i odpoledního sochařského kurzu. Vznikla tak unikátní umělecká díla, která nyní zdobí naši zahradu,“ řekla Klára Kavanová Mušková, ředitelka Chelčického domova sv. Linharta.

Neděle patřila hlavně aromaterapii. Současně probíhaly komentované prohlídky zahrady a interiérů domova sv. Linharta. Nechyběla ochutnávka bylinných nápojů a dalších dobrot z místních vypěstovaných produktů. „Ať všem slouží všechny zahrady k regeneraci a souladu duše i těla,“ doplnila Klára Kavanová Mušková. Chelčický domov sv. Linharta svou přírodní zahradu nechává pro návštěvníky otevřenou po celou letní sezónu. 

Kdo vstoupí bosou nohou do linhartovské zahrady v Chelčicích, chtěl by v ní zůstat celé léto. Já nádherná a není to pohádka!
Kouzelná zahrada slavnostně přivítala svátek Den země