Město bude hledat lesního hospodáře

Volyně - Rada města schválila vyhlášení výběrového řízení na funkci odborného lesního hospodáře pro správu lesů ve vlastnictví města Volyně o celkové rozloze 194,25 hektaru. Správu lesa městu doposud provádí soukromá firma Wotan Forest, a.s., která má na tuto činnost smlouvu do konce roku 2015. Rada města rozhodla, že si od 1. ledna 2016 bude městské lesy město spravovat samo.

Zámkem zazní vážná hudba

Blatná - Koncert Jihočeské filharmonie se na blatenském zámku uskuteční v sobotu 5. září. Od 18 hodin na nádvoří zámku zazní skladby Antonína Dvořáka, Richarda Wagnera či P. I. Čajkovského. Jihočeská filharmonie byla v Českých Budějovicích založena v roce 1981 s původním názvem Jihočeský státní orchestr. V současnosti má 37 členů a zůstává jedinou profesionální filharmonií v Jihočeském kraji. U vzniku orchestru stál dirigent Jaroslav Vodňanský, později se ve funkci šéfdirigenta vystřídali Ondřej Kukal, Břetislav Novotný, Jaroslav Krček a Stanislav Vavřínek. Od roku 2008 je šéfdirigentem Jan Talich.

Hasiči budou mít nový zásahový vůz

Volyně - Město zakoupí pro Sbor dobrovolných hasičů nové dopravní zásahové vozidlo, které nahradí stávající vozidlo AVIA. Toto vozidlo je zastaralé a poruchové. Nový automobil má zlepšit všestrannost a kvalitu zásahu a zároveň zvýší bezpečnost členů zásahové jednotky při likvidaci kalamitních situací.

Úprava křižovatky omezí provoz

Strakonice - V termínu od 1. do 24. září budou částečně uzavřeny ulice Ellerova a Na Ohradě a to z důvodu provádění stavby „Malá okružní křižovatka v ulici Ellerova a Na Ohradě, Strakonice". Uzavírka bude řádně označena dopravním značením přechodné úpravy silničního provozu.

Přijede pouť 

Vodňany - Tradiční Mariánská pouť obsadí Vodňany v sobotu 5. září. Program zahájí v 8.30 hodin Dechový orchestr Temelín. Ve 13 hodin se můžete vydat na cyklistický výlet okolo Vodňan. Po celý den se můžete bavit na zábavních atrakcích či nakupovat u stánků. Zábavný program vás čeká i ve Sportovním areálu Blanice, kde budou na děti čekat různé hry a k tomu zahraje kapela Bandy Band. Navštívit budete moci i městské muzeum či galerii. Podrobný program Mariánské pouti najdete na webových stránkách Městského kulturního střediska Vodňany nebo vodňanského infocentra.