Peníze na úpravu kamerového systému

Strakoničtí zastupitelé na svém červnovém zasedání navýšili rozpočet městské policie. Důvodem je realizace přepojení pracoviště městského kamerového monitorovacího systému umístěného na Obvodním oddělení Policie ČR a dále přepojení kamerových bodů číslo 13 a 14 do optické sítě, včetně digitalizace. Ke změně dochází vzhledem k reorganizaci Policie ČR, kdy k 1. září letošního roku bude Obvodní oddělení ve Strakonicích přemístěno z dosavadního sídla v budově finančního úřadu v ulici Na Ohradě do objektu Územního odboru Policie ČR v ulici Plánkova. Zmíněné rozpočtové opatření ve výši 461 600 korun bude kryto použitím prostředků z minulých let.

Koloniální obchod pana Beneše ve Volyni

Pokoutní kruh prácheňské vlastivědy bude v příštím týdnu pokračovat dílem s názvem Obchod pana Beneše. Toto další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě se uskuteční ve čtvrtek 16. července od 17 hodin v prostorách volyňské tvrze. Tématem večera bude tentokrát podrobné přiblížení jednoho volyňského koloniálního obchodu a k němu připojené vinárny s odkazy na volyňský městský ruch první poloviny dvacátého století.

Na prodej je bývalá škola na Podsrpu

Strakonická radnice chce odprodat budovu bývalé školy na Podsrpu. Vyhlášení záměru na její prodej schválili zastupitelé na svém červnovém zasedání. Objekt včetně zastavěné plochy, nádvoří a zahrady je k mání za minimálně 1 950 000 korun, což je cena obvyklá (tržní) podle znaleckého posudku.

Rekonstrukce ulice omezí provoz

Už od června je ve Volyni v plném proudu rekonstrukce ulice Karla Čapka a Hřbitovní, a to v části místně nazývané Pod Malsičkou od křižovatky Vimperská do křižovatky s ulicí Pod Malsičkou a Karla Čapka. Opravy se týkají parkovacích ploch v ulici, chodníků a asfaltových povrchů. Na uvedených komunikacích může rekonstrukce způsobit ztížený provoz, částečnou i úplnou uzavírku. Práce mají být skončeny do 19. srpna.