Online reportáž

Co je koronavirus.Zdroj: DeníkPotvrdila to i prodavačka z Penny marketu ve Vodňanech. „Je znát, že lidi více nakupují. Začalo to ve středu a čtvrtek je to ještě silnější. Berou hlavně trvanlivé potraviny, jako jsou mouky, těstoviny, oleje a podobně,“ zmínila jedna z pokladních.

Market ve Vodňanech vypadal na první pohled více než dobře zásobeně. Jen v regálu s těstovinami byla. občas prázdná místa.

Nedůvěřivě se na ně dívala Jana Rybářová. „Není to hezký pocit. V člověku to vzbouzí obavy, že by neměl situaci podcenit, než začnou lidé vyvádět ještě víc. Já zatím nic nekupovala, ale možná to ještě přehodnotím,“ komentuje situaci žena.

Lidé hodně diskutují také o letních dovolených. V cestovní kanceláři Ciao ve Strakonicích ale zatím nikdo žádnou neodvolal. „Termíny letních dovolených jsou ještě daleko, nikdo zatím neví, co bude. Ale máme informace, že v pobřežních oblastech žádné problémy zatím nejsou,“ uvedla za cestovku Leona Švecová s tím, že cestovní kancelář nepořádá zatím jen zájezdy do Číny.

Koronavirus.Zdroj: Deník