Bývalý bufet Koflík na Velkém náměstí stále patří mezi bolavá místa centra města.

Lidé, kteří kolem něj každodenně procházejí, by si ale přáli, aby se konečně probudil k životu. „Mně je osmdesát let a ten bufet tady pamatuji odjakživa. Měli by ho určitě zprovoznit a otevřít,“ zmínil se Václav Šíma ze Strašic.

Radnice ho prodala už bezmála před půl rokem, zatím se však nic nepohnulo. Tento objekt na Velkém náměstí provází smůla. Město se jej už dříve snažilo opakovaně udat, leč neúspěšně. Nejprve to byl záměr na pronájem. Záměry se však nájemci nepodařilo realizovat kvůli nedostatku financí, a tak ani nedokončil rekonstrukci a objekt opustil. Za nějakou dobu padlo rozhodnutí o prodeji. Novým majitelem se měl nakonec stát jeden obchodní řetězec, ale ten na poslední chvíli couvl. Následovala diskuse, co s Koflíkem, a nakonec se prodej opakoval.

Vlastníkem se stala místní firma, která Koflík získala za šest a půl milionu korun. „Kupní smlouva byla podepsána 30. srpna loňského roku,“ potvrdila Dana Jačková z majetkového odboru radnice. Prodej přitom odsouhlasilo červnové zastupitelstvo a vklad do katastru nemovitostí byl zapsán 4. října.
„Žádnou konkrétní představu ještě nemáme, žádné realizace tedy zatím nebudou,“ uvedl Karel Šnobr za firmu, která je jeho nynějším vlastníkem. Městu prý trvalo patnáct let, než Koflík prodalo. Tak teď má nový majitel na vypracování projektu čas.

Víceméně na jeho straně je také starosta Pavel Vondrys. Necelého půl roku je na zpracování projektu, stavební řízení a podobně podle něj vlastně málo. Na druhou stranu ale přiznává, že v případě přetrvávajících průtahů nemá město žádné praktické páky, kterými by na nového vlastníka mohlo zatlačit, aby něco s chátrajícím objektem dělal.⋌