Ale Kabelkový veletrh dává cosi i těm, kteří neváhali, a přispěli. „Člověk velmi často hledá možnost, jak druhým alespoň nějak pomoci. A velmi často si myslí, že musí jít o horentní sumy či velké dary. Není to pravda. Kabelkový veletrh Deníku je založen hlavně na pocitu být užitečný a najít v sobě sílu pomoci byť drobností. Třeba jen kabelkou, která nám leží roky ve skříni, knihou, kterou už nikdo roky nečetl anebo i šperkem, který nenosíme,“ řekl Eva Janochová ze Střelských Hoštic. Ta se Kabelkového veletrhu zúčastnila již několikrát.

Kabelkový veletrhZdroj: Deník / Petr Škotko

Přispějete i letos, naši milí čtenářky a milé čtenářky?

Kam můžete své dary přinést?

Na Strakonicku je sběrné místo, kam můžete přinést kabelky, dětské knihy a bižuterii: redakce Strakonického deníku, Lidická 198, Strakonice, 386 01 (vedle bývalého kina Svět). V případě dohody přijedeme pro kabelky a další sbírané předměty až k vám domů nebo do vašeho zaměstnání či organizace.

Chcete se také zapojit? Pro podrobnější informace můžete volat na telefonní čísla 724 020 786 (Petr Škotko) či 602 667 620 (Alena Šrámková). Napsat můžete i na e-mail petr.skotko@denik.cz.