Ještě v pátek do 17 hodin si je možné koupit v kaplickém infocentru vstupenky na Krampus show Kaplice. Vstupenky jsou k mání také v síti ticketstream nebo u cestovních kanceláří Čedok nebo Firetour. Pokud po ukončení předprodeje zůstanou ještě nějaké vstupenky volné, budou k mání na místě za 300 korun.

V sobotu od 12 hodin se centrum Kaplice pro dopravu zcela uzavře. „Nejsložitější částí přípravy této show je vždy zjistit a připravit dopravně bezpečnostní opatření,“ říká místostarosta Kaplice Libor Lukš. „Ta s sebou nesou řadu dopravních omezení. Letos je příprava ještě o něco složitější, protože další opatření jsou nutná kvůli zavedení vstupného a zajištění kvalitního programu po celé trase průvodu,“ dodal Libor Lukš.

Organizátoři akce opatření zavádějí kvůli tomu, aby se zvýšila bezpečnost návštěvníků a diváci si mohli efektní show náležitě užít. „To přináší i nepopulární omezení pro obyvatele Kaplice, ale věříme, že jim na druhé straně nabízíme něco mimořádného a že pro tato opatření budou mít pochopení, za což jim patří velký dík,“ doufá Libor Lukš.

V plné parádě se předvedli Krampus Čerti ze severu, z Prahy, Tábora, Vodňan, skupina Čerti.cz a z Amstettner Hoh'n Teufe'n.
OBRAZEM: Krampusové nalákali tisíce lidí

Na Krampus show je dobré se zítra vydat s náležitým předstihem. Přitom parkujte pouze na k tomu určených místech. Abyste se v Kaplici do vypuknutí show nenudili, začíná kulturní program už v 16 hodin.

„Návštěvníci se mohou těšit na zajímavý doprovodný program,“ říká ředitel KIC Stanislav Trs, který krampuse do Kaplice přivedl. „Ve všech částech trati vystoupí celkem patnáct skupin včetně kaskadéra na motorce. Výhodou je, že tento program nebude soustředěn na jednom pódiu, ale přímo v trati, takže ho uvidí všichni návštěvníci hezky zblízka.“

Tolik krampusů, jako se jich má letos představit v Kaplici, se ještě v České republice nikdy neobjevilo.