Na základě vyhlášení MZČR o regulaci ceny, která je nižší než skutečné celkové náklady, byla započata jednání, která skončila příslibem MZČR zohlednit náklady na odběrové místo v nově připravované kompenzační úhradové vyhlášce pro rok 2020.

"Na základě tohoto příslibu se ihned vracíme k testování a k fakturaci za regulovanou cenu, tedy za 1756 Kč. Nebudeme připočítávat žádné příplatky za výsledek formou SMS ani za to, že je výsledek k dispozici zpravidla do 24 hodin od výtěru. Jsme připraveni vyhovět požadavkům samoplátců na brzké termíny objednání na již standardních objednacích telefonních číslech v jednotlivých jihočeských nemocnicích nebo přes internetové aplikace," uvedla mluvčí jihočeských nemocnic Iva Nováková.

Klíště obecné (Ixodes ricinus) – samice.
Českobudějovičtí parazitologové otestovali vakcínu proti lymské borelióze

Nemocnice České Budějovice, a.s. je páteřní nemocnicí Jihočeského kraje, která zajišťuje a koordinuje péči o pacienty s prokázanou infekcí COVID-19 nebo s podezřením na ni. S ohledem na tuto prioritu nemocniční laboratoř ani odběrové místo nenabízí testování pro samoplátce.