Není tak vzdálená doba, kdy město některá dětská hřiště kvůli jejich technickému stavu či nevyužívání rušilo. Nyní se však karta pomalu obrací. Je jich sice podstatně méně, ale mnohé s těchto plácků už dostávají znovu nový kabát.

Na řadu nyní přicházejí dvě dětská hřiště, a to v ulici Tržní a v příměstské části Starý Dražejov. Městští radní na svém posledním jednání totiž už odsouhlasili výsledky výběrových řízení na dodavatele těchto dvou akcí. Dětské hřiště v ulici Tržní bude realizovat plzeňská firma za cenu, která nesmí přesáhnout částku čtyři sta tisíc korun včetně daně. O plácek ve Starém Dražejově se zase postará pražská firma, a to dohromady nejvýše za dvě stě tisíc korun. „V podmínkách zadání byly jasně dané ceny a firmy za uvedené částky nabízely jednotlivé herní prvky,“ přiblížil způsob rozhodování tajemník městského úřadu Jan Tůma.

„Kdyby to hřiště na Tržní vypadalo nakonec jako to u zimního stadionu, vůbec bych se nezlobila,“ vyslovila přání Eva Hovorková, maminka tříleté dcery. Jak dále uvedla, líbí se jí tam především to, že jsou atrakce přizpůsobené menším dětem a i na pohled vůbec nejsou ošklivé. To by si představovala i na Tržní.

Nyní má město v majetku necelou třicítku dětských hřišť, z toho jen čtyři jsou v příměstských částech.