V sobotu se o něj ve Strakonicích na okresní soutěži popralo sedm mužských týmů a čtyři ženská družstva. Dvojnásobná radost zamířila do Chobotu. Tamní požárníci vyhráli jak kategorii mužů, tak i žen. Úroveň dovedností budou zjišťovat 9. června v Táboře.


Ženy z Mladějovic, které skončily hned za hasičkami z Chobotu, jim to přejí. „Zaslouží si to, byly zkrátka nejlepší. My jsme neměly na stovkách tak dobré časy jako holky z Chobotu. Zato jsme ale zase vyhrály Pohár starostky Okresního sdružení v disciplíně požárních útoků, a za to jsem ráda," uvedla za tým dobrovolných hasiček z Mladějovic Edita Lukešová.


Okresní soutěž spočívá ve třech disciplínách – požárním útoku, štafetě na čtyřikrát sto metrů překážek a běhu na sto metrů překážek.


V běhu na sto metrů překážek je pro všechny nejvíce obávanou překážkou kladina. Edita Lukešová souhlasí. „Když je mokro, kladina hrozně klouže. Nejednou se stalo, že někdo spadl a zranil se. Často to odnese kotník. Ženy mají kladinu ve výšce osmdesát centimetrů, muži ještě výše, takže pád dolů opravdu bolí. Naštěstí tomu organizátoři předchází a když prší, kladinu do soutěže nezařazují," vysvětluje. „Tentokrát ale počasí vyšlo na výbornou. O to lépe se nám všem soutěžilo," chválí si.


Další soutěž, která dobrovolné hasiče čeká, se odehraje v Němčicích 16. června.

Výsledky

Okresní soutěž žen
1. Chobot
2. Mladějovice
3. Čepřovice

Okresní soutěž mužů
1. Chobot
2. Hoštice
3. Blatná


Pohár starostky OSH – ženy
1. Mladějovice
2. Chobot
3. Dražejov

Pohár starostky OSH – muži
1. Dražejov
2. Chobot
3. Blatná


Darina Vernerová