Z jakého konce začít vyprávět a jak hru pojmenovat? Je to prosté – „Za Švandou dudákem do Strakonic“. Průvodcem pak nemůže být nikdo jiný než sám Švanda. Známý dudák se po letech vrátil ze světa, město se mu změnilo k nepoznání a on hledá svou milou Dorotku. Věří totiž, že na něho po celou dobu čeká s otevřenou náručí.

Hra se aktivuje i offline, když hráč dorazí za třetí hradní bránu strakonického hradu k safari. Nepotřebujete žádný papír ani tužku. Budete odpovídat na otázky (z nápovědy), skládat obrázky nebo řešit slovní přesmyčky. Vypravěč vás zastaví na místech, která byste běžně přešli. Navíc občas pošle i fotku, kterou tam jen tak nepořídíte. Protože jsme ve městě dud, i v telefonu několikrát dudy „zahučí“.

Projdete se kolem hradu, kolem řeky po Podskalí, městským parkem i centrem města. Na hře v loňském roce pracoval odbor školství a cestovního ruchu společně se strakonickým dětským zastupitelstvem. I mladí tak vymýšleli některé úkoly a byli pochopitelně takovým prvním testovacím vzorkem. Strakonice se tak zařadily k dalším městům České republiky, kde mohou hráči sbírat virtuální odměny geonky.

Pokud jste ještě nikdy Geofun nehráli, vyzkoušejte ho s dětmi nebo sami, ale s partou je to rozhodně větší legrace. Jen počkejte na trochu teplejší počasí, protože terén Podskalí není vydlážděn jako centrum města. Jak se poznání města hrou bude líbit turistům a návštěvníkům, uvidíme se začátkem nadcházející turistické sezony.

Informační leták pro všechny, kteří se chtějí stát geosrandisty, je již nyní k dispozici v Městském informačním centru Strakonice na hradě nebo na www.geofun.cz