Zájemci si mohli přinést své základy pro výrobu nebo si ji i zakoupit v zahradnictví.

A že bylo na co koukat. „Jde o akci pro děti,je zaměřená na jejich soutěživost a kreativitu,“ řekla Alena Bošková, spolumajitelka zahradnictví, které v průběhu roku pořádá několik akcí pro malé i velké. Vyřezávání dýní doprovázelo spoustu soutěží, do kterých byli společně s dětmi zapojení i dospělí.

Nejzajímavější strašidelné dýně byly oceněny, tedy spíše jejich tvůrci, a i výherci ostatních soutěží rozhodně neodcházeli s prázdnou.

Neodmyslitelnou součástí byla také výroba dýňové polévky vždy podle speciálních receptů jednotlivých týmů.
Dýňový krém každý z týmů vařil podle svého speciálního receptu, jak jinak. Dýně pro svou nevýraznou chuť potřebuje něčím okořenit.

Recepty byly různé, tak alespoň inspirace pro ty, kteří mají rádi experimenty.1. Generační tým: K dýni ještě přidat stejným poměrem cuketu, potom okořenit zázvorem a kari, rajčaty, česnekem, nahoru při podávání opečenou klobásku a na výběr pro hosty zakysanou smetanu se sekaným koprem nebo hruškou
2. Rodina Tichova z Českých Budějovic: polévka byla se zázvorem masovým vývarem
3. Taková Ne - normální rodinka ze Stodu: Hodně cibule do základu, vývar z uzených žeber, na ozdobu při podávání zakysaná smetana spolu s opečenými plátky anglické slaniny a čerstvou listovou petrželkou
4. Nihošovické ženy: hodně cibule do základu a orestovat také kořenovou zeleninu a dlouho ji smažit jako při základu pro guláš, silný masový vývar, nahoru při podávání zakysaná smetana a listová petržel
Po všech polévkách se jen zaprášilo, tedy je vidět, že všechny návštěvníkům chutnaly.