Jak později samy zjistily, jednalo se o podvodníka, který neměl zájem o jejich zboží, ale o jejich peníze. „V jednom případě pachatel neoprávněně odčerpal částku 10 000 korun, ve druhém případě to nestihl. Poškozené včas došlo, že naletěla a stačila všechny své finanční prostředky ze svého účtu přečerpat na účet své příbuzné,“ řekla tisková mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková. Podvedených přibývá každým dnem.

Pachatelé denně osloví desítky možná stovky lidí. "Buďte proto velmi obezřetní, ať nelitujete svého nerozvážného jednání. Policisté opětovně upozorňují a varují všechny občany. Neposílejte žádné údaje ke své platební kartě a internetovému bankovnictví, neposílejte žádné kódy, dávejte velký pozor při otevírání různých odkazů, které vám přichází na vaše sociální aplikace," varuje mluvčí.

Pamatujte, že při prodeji zboží stačí kupujícímu předat pouze číslo účtu a částku, kterou požadujete za zboží, ŽÁDNÉ JINÉ ÚDAJE. Případně za zboží peníze přijmout z ruky do ruky, nebo zaslat na dobírkou. Držte se osvědčených způsobů. V případě, že na vás „údajný kupující“ naléhá a stále opakovaně žádá o vyplnění údajů, sdělte mu, že si nejprve informaci ověříte u banky nebo na Policii ČR.