VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivo je živý organismus, tvrdí žena, která mu vládne

Strakonice - "Za kvalitu piva ručí sládek paní Dagmar Vlková", najdete na nových etiketách pivních lahví z Měšťanského pivovaru ve Strakonicích, který od července definitivně změnil název na Dudák.

7.9.2011
SDÍLEJ:

"Za kvalitu piva ručí sládek paní Dagmar Vlková", najdete na nových etiketách pivních lahví z Měšťanského pivovaru ve Strakonicích, který od července definitivně změnil název na Dudák. Foto: Deník/Václav Pancer

O tom, že Dagmar Vlková na kvalitu piva dohlíží pečlivě svědčí polotmavý ležák Klostermann, který minulý týden obhájil prvenství na odborné degustaci na Žateckých slavnostech chmele. ,,Klostermann nám dělá radost. Je to pivo, které určitě ocení i ženy, i když já osobně mám raději světlá piva. Z naší produkce mám asi nejradši Otavský zlatý ležák, to je takové to pivo, že když vypiju jedno, tak mám chuť na další," vysvětluje strakonický sládek. Označení "sládková" se prý v pivovarnictví vůbec nepoužívá, protože žena na této pozici je v Čechách vzácností. Dagmar Vlková je pivovaru od osmnácti let a prošla si všemi profesemi, od laboratoře po výrobu než si ji na pozici sládka vybral muž, který byl sládkem ve Strakonicích přes 41 let. "Pivo je má životní láska, je to živý organimsus," říká Dagmar Vlková. Pivovar v současné době vaří 9 druhů nepasterovaných piv a v loňském roce dosáhl výstavu přes 66 tisíc hektolitrů. Na snímku je stáčení piva Skklepák, které se stalo hitem sezóny v pivovaru. Jedná se o velmi živé nefiltrované pivo určené k rychlé konzumaci a je ideální zejména pro vodáky už proto, že stáčeno do plastových lahví. ,,Chtěli jsme jen uskopojit poptávku, když přišel někdo z ulice a chtěl si odnést živé pivo z tanků. Tak jsme ho začali ručně stáčet, aby bylo k dispozici ke grilování nebo na vodu. Jsme příjemně překvapení jaký je zájem. Za měsíc se prodá přes 6 tisíc lahví," popisuje vznik Sklepáka ředitel pivovaru Jaroslav Tůma.

7.9.2011
SDÍLEJ:

SERVIS

Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Účetní 16 000 Kč

Účetní všeobecní účetní. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní pozice: samostastná účetní, POŽADAVKY: znalost podvojného účetnictví, vzdělání minimálně ÚSO s maturitou, VŠ, řidičský průkaz na osobní automobil, pečlivost při zpracování agendy, poctivost, spolehlivost, samostatnost, NÁPLŇ PRÁCE: podvojné účetnictví, sestavování ročních a měsíčních účetních výkazů,, účtování zásob, fakturace, Úvazek: 6 – 8 hodin, Mzda: 16 000 až 20 000 Kč, dle vzdělání a praxe – růst možný, Zaměstnnecké výhody: odměny, příspěvek na stravování, finanční výpomoc v případě nouze, dovolená navíc, KONTAKT: životopisy zasílejte na poštovní adresu: Bambásek Pavel, BNK, a.s., Volyňská, 189, Strakonice 386 01 nebo na e-mail spravaobjektu@email.cz. Pracoviště: Bnk, akciová společnost, Volyňská, č.p. 189, 386 01 Strakonice 1. Informace: Pavel Bambásek, .

Obchod - Obchod Obsluha čerpacích stanic a mycích linek 18 500 Kč

Obsluha čerpacích stanic a mycích linek dopravních prostředků obsluha čerpací stanice. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 18500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: POŽADAVKY: vzdělání SOU/SŠ (výhodou v oboru prodavač), znalost práce na PC, bezúhonnost, KONTAKT: Reindl Karel, tel.: 606613143. Pracoviště: Karel reindl - čerpací stanice robin oil, Písecká, 386 01 Strakonice 1. Informace: Karel Reindl, +420 606 613 143.

Výroba - Výroba Provozní zámečníci, údržbáři 15 000 Kč

Provozní zámečníci, údržbáři mechanik - opravář - DIVIZE NÁSTROJÁRNA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 18000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: POŽADAVKY: vyučení ve strojním oboru, KONTAKT: Pixová Veronika Ing., tel.: 383342239, Pracovní smlouva na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou. Pracoviště: Čz a.s. - pracoviště strakonice, Tovární, č.p. 202, 386 01 Strakonice 1. Informace: Veronika Pixová, +420 383 342 239.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 16 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) kuchař(ka) teplé kuchyně. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení, vyučení v oboru - praxe vítána, potr. průkaz podm., zaslat životopis na mail:vslavikova@czas.cz. Pracoviště: Čz gastro, s.r.o., Tovární, č.p. 202, 386 01 Strakonice 1. Informace: Václav Bečka, +420 602 447 775.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Prázdniny se kvapem blíží. Na děti čeká za odměnu řada akcí na závěr školního roku. Ilustrační foto.

Nejlepší odměna za vysvědčení? Co třeba návštěva ZOO či pirátská loď

Výstava představující práci mobilního hospice je k vidění na krajském úřadu.
3

OBRAZEM: Výstava fotografií nazvaná Až do konce – moje práce v hospici

Jógový den ve Vodňanech se blíží

Vodňany - Cvičení jógy se stalo pro mnohé z nás jistým životním stylem.

OBRAZEM: Záchranné složky nacvičovaly rozsáhlou nehodu

Kadov - Jak se vypořádat s nehodou s velkým počtem zraněných osob ve středu cvičili hasiči, záchranáři a policisté v rámci taktického cvičení složek Autobus 2018 na záložním letišti u Kadova.

Bagr v kině a marihuanové stanové městečko ve vile: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve čtvrtek 21. června 2018.

EXKLUZIVNĚ: „Československo nezahyne“. Našli vzkaz starý 80 let

České Budějovice – Když Jaroslav Candra v jedné ze tříd českobudějovického Gymnázia Česká vybourával okno, aby ho vyměnil, netušil, jaký poklad bude za chvíli držet v ruce.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT