Například lidé, kteří bydlí na Střele, to mají běžně do Strakonic pět kilometrů. Kvůli celkové uzavírce musejí jezdit na Pracejovice a najedou přibližně deset kilometrů. „Samozřejmě, že se nám to nelíbí. Ze začátku jsme měli povolení, že můžeme stavbou projíždět, ale teď, když už práce pokročily, se místem projíždět nedá,“ říká za osadní výbor Milan Levý.

Rekonstrukce vozovky má trvat do konce června. Podle řidičů úpravu potřebovala. „Je to zasloužená oprava, silnice už byla špatná, byly na ní i koleje od těžkých aut,“ schodují se řidiči, kteří tudy ve směru na Plzeň jezdí pravidelně.

Vozovka před a za Novým Dražejovem dostane nový povrch. Přímo v obci bude nová celková konstrukce vozovky včetně odvodnění.

Práce jsou v kompetenci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „To také opravy za sedmatřicet milionů korun hradí,“ uvedla tisková mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Objízdná trasa pro osobní auta vede ve směru na Strakonice přes Pracejovice. Odbočit musejí řidiči už v Katovicích. Ti, kteří jedou ze Strakonic směrem na Horažďovice, mohou místo rekonstrukce objet po cestě přes Starý Dražejov.