Pouze 11 dnů chybí do okamžiku, kdy má firma Eurovia předat městu hotový venkovní bazén. Ten vzniká v opuštěném areálu bývalého stavebního podniku.

Stavbyvedoucí Jan Sirový se k finišování výstavby včera vyjadřovat nechtěl. Odkázal nás na tiskovou mluvčí společnosti Eurovia Petru Kučerovou. „Podle smlouvy stavbu předáme investorovi 15. května. Bude kompletní bez potřeby dalších prací," vyjádřila se.

To nám ale nebránilo zeptat se na názor někoho z obyvatel Blatné. Zjistili jsme, že ve městě panují poměrně rozdílné názory. „Hodně se o koupališti mluví. Jedni tvrdí, že je to dobře a těší. Druzí zase, že je to zbytečná věc," říká zdravotní sestra Naďa Linhartová. Přitom ještě před zahájením výstavby většina lidí na otázku, co jim v Blatné chybí, odpovídala: „Bazén nebo koupaliště."

I když se nám od společnosti Eurovia vyjádření získat nepodařilo, stavební dozor města a zastupitel Robert Flandera nám vše potřebné sdělil. „Vše, na čem jsme se s dodavatelskou firmou domluvili, bude splněno. Termín, peníze i vybavení," řekl včera Robert Flandera.
Jak to tedy bude datumově? Ve středu 15. května předá Eurovia areál městu. Od toho dnu bude nabíhat uvedení do zkušebního provozu s tím, že ve čtvrtek 30. května se uskuteční oficiální kolaudace. Zahájení provozu připadne na sobotu 15. června.

A vstupné? Dospělý člověk za celý den zaplatí 60 korun, rodinné vstupné pro dva rodiče a jedno dítě od tří do 15 let je 150 korun. Pro dva rodiče a dvě a až tři děti 180 korun.

Vstupné.

Ve zkratce
– Cena je cca 60,5 milionů korun. Dotace z ROP JZ je 73,7 %, zbytek hradí město.
– Atrakce: bazén se třemi plaveckými dráhami 25 metrů a vodními atrakcemi, dětské brouzdaliště s hracími prvky, skluzavkou, perličkou a vodním zvonem, dětského hřiště.