Husí játra s cibulkou a jablky

Suroviny na 1 porci: 200 až 250 gramů husích jater, cibule, jablko, sůl.
Postup: Cibuli nakrájíme na vetší kousky, k tomu na plátky jablko a společně je na oleji – nejlépe olivovém – orestujeme. Zároveň si připravíme také játra. I ta orestujeme na olivovém oleji. Pozor, husí játra jsou hotová během chvilky, takže je nenechávejte na pánvi moc dlouho.
Když jsou játra hotová, vložíme je na talíř a zalijeme směsí cibule a jablka. Můžeme přidat i trochu výpeku. Pozor, až nyní můžeme osolit! Jako přílohu můžeme nabídnout vařené nebo mírně opečené brambory, ale také například čerstvý chléb. Ani v tomto případě neuškodí na jemno nakrájená nať petržele nebo pažitka.
Jde o velmi syté jídlo, ale kombinace cibule a jablka mu dodává mírně nasládlou a pálivou chuť. K pití můžeme nabídnout vychlazené pivo .

Příští týden vaří Petr Puchmertl