Pečené kuře s nádivkou

Suroviny na 1 porci: jedno kvalitní kuře, máslo, kmín. Suroviny na nádivku – 2 housky, 2 až 3 vajíčka, mléko, na jemno rozkrájený špek, sůl, pepř, majoránka, libeček, česnek.

Postup: Nejprve si připravíme nádivku. Housku rozmočíme v mléce a částečně rozmačkáme. Přebytečné mléko slijeme. Přidáme vejce, špek, osolíme, opepříme a přidáme česnek, majoránku nebo libeček. Dobře promícháme a necháme odstát. Připravíme si kuře. Dobře ho omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a posypeme kmínem. Poté naplníme nádivkou a vložíme do pečící nádoby. Na kuře pak dáme kousek másla. Pečeme na přibližně 150 stupňů po dobu jedné hodiny. Nesmíme zapomínat pravidelně polévat. V okamžiku, kdy kuře získá křupavý, dozlatova zabarvený povrch, je vhodné ke konzumaci. Jako přílohu můžeme podávat opět vařené brambory, ale také rýži nebo jen pečivo či čerstvou zeleninu. Nádivka sama o sobě je vydatným pokrmem a ve spojení s kuřecím masem vás jistě zasytí.