Nyní mají v zahradě moderní herní a výukové prvky místo nefunkčního kolotoče. Kromě houpaček a prolézaček zde přibyly i tabule pro výuku a altán sloužící například ke svačinám či výuce. Na hřiště obci přispěla více než 200 tisíci korun Nadace ČEZ.

Velikonoční setkání seniorů a soutěž o nejlepší mazanec.
Kdo umí nejlepší mazanec?

Zahrada přiléhající k mateřské školce se změnila k nepoznání. Nejvíc to pociťují její malí uživatelé. „Nejlepší je tabule, kam kreslím, a také tady, jak se dá jezdit,“ zhodnotil novou, změkčenou a odvodněnou plochu v přestávce mezi závody na srážedlech tříletý Matyáš Hanzlík. Právě díky této úpravě ploch je zahrada pro děti přístupná po většinu roku. Před deštěm, nebo sluníčkem se navíc mohou schovat ve velkém altánu. „Děti si našly nové schovávačky, užívají si provazové lávky a houpačky,“ informovala Jitka Langerová, ředitelka mateřské školy.

Číčenická školka je v okolí populární. Otvírá se v šest hodin ráno a rodiče do ní vozí děti ze širokého okolí. „ Školku máme skvělou. Jsme na ni velmi pyšní, ale zahrada s kvalitním hřištěm nám tu chyběla. K úpravám obec přistoupila až po získání dotace 220 tisíc korun od Nadace ČEZ,“ vysvětlila starostka Regina Regálová.

Hřiště je pro děti již přístupné, naplno je začnou využívat od jara. Novým sportovním prvkům škola přizpůsobí i program her a výuky.

Cestovatel Pavel Pavel vysvětlil tajemství záhadného transportu obřích kamenných soch moai na Velikonočním ostrově.
Pavel Pavel představil na Holiday World v Praze Návrat na Rapa Nui