V sobotu se jí zúčastnilo v prostorách městského domu kultury pětatřicet studií nejen z Čech, ale i ze Slovenska. A v průběhu celého dne zhruba tisícovka návštěvníků. Přitom v sále jich bylo většinou tak kolem pěti set podle toho, jak někteří odcházeli a přicházeli. „Zájem lidí i studií je rok od roku větší,“ zmínila se za organizátory Jaroslava Boušová. 

Na většině ročníků strakonické přehlídky nechybělo pražské studio Hell.cz . „Co se tady nemění a proč sem vlastně jezdíme, to je dobrá atmosféra. Je to tady takové rodinnější než na jiných přehlídkách,“ řekl muž skrývající se za přezdívkou Fousáč. Podle jeho názoru taková akce není tolik o tom okouknout, jak to dělají ostatní. Víc znamená sejít se na jednom místě s lidmi ze stejné branže napříč celou republikou.

A jak to tenkrát před deseti lety vůbec začalo? Na to zavzpomínala Jaroslava Boušová. „Poprvé se tahle přehlídka konala v rockovém klubu na Křemelce. Setkalo se to ale s tak obrovským zájmem, že tam byla doslova hlava na hlavě. Tak nám potom ředitelka městského kulturního střediska Eva Dresslerová nabídla, abychom tuto akci jako Tattoo Club Strakonice dělali ve spolupráci s nimi,“ připomněla začátky dnes již tradiční akce.

Od druhého ročníku se tedy tetovací přehlídky už konaly v městském domě kultury.