Paní Marie Honnerová oslavila v sobotu 12. srpna krásné 103. narozeniny. Čiperná žena, která už sice hůře slyší, ale ochotně a ráda si povídá.

Narodila se a do své dospělosti žila v Českých Budějovicích. Do Vodňan přišla se svým manželem. Vychovala tři děti a většinu života prodávala v prodejnách s potravinami. „Ráda jsem vařila, také jsem jezdila jako vrchní kuchařka vařit na dět-ské tábory. Já nic neošidím,“ usmívá se oslavenkyně. Rajská omáčka nikdy nebyla na táborovém jídelním lístku, ale ta od ní, prý chutnala všem. Má i schované diplomy od dětí za dobré jídlo. Sama má ráda plněné knedlíky a je jedno, jestli masem, nebo ovocem.

Marie Honnerová do nedávna ráda jezdila na výlety a chodí na procházky. „Mám ráda voňavé květiny, šeřík, konvalinky a děti mi, když byly malé, nosily kopretiny,“ zmiňuje.
Již 14 let navštěvuje nynější oslavenkyni její bývalá pečovatelka Jaroslava Mastilová. „Pomáhala jsem jí, když bydlela ve svém bytě. Staly se z nás přítelkyně,“ říká paní Jaroslava.

Oslavenkyně má nejraději návštěvy jorkšírského teriéra Xaviera, toho si v domově pro seniory oblíbili všichni obyvatelé. Je také obyvatelem domova a je vycvičený v rámci canisterapie, přináší radost.