Máte rádi obyčejné čokoládové špičky? Třeba ke kávě? Tak věřte, že nejsou takovou samozřejmostí, jak by se mohlo zdát. Třeba ve Straubingu je vůbec neumí. Cukrář Martin Eidenschink ze Straubingu byl ve štvrtek 13. března spolu s dalšími bavorskými cukráři na zkušené ve Volyni. Konkrétně v cukrářském učilišti.

Důvod? Učili se tady dělat cukroví, které se v Bavorsku moc nevidí – čkoládové špičky a labutě plněné krémem. Ty v Bavorsku vůbec nedělají. A ještě něco jiného mají ve VOlyni výjimečného. „Máte mnohem sladší cukroví než u nás. Kromě toho máte výuku i praxi v jednom objektu. My chodíme na praxi do soukromých podniků," svěřil se.

Návštěva se uskutečnila v rámci spolupráce Střední školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Volyně a bavorské Joseph-von-Fraunhofer-Schule Straubing. Loni na podzim cukráři z Volyně navštívili bavorské kolegy.