Debaty kolem autobusového nádraží v Milevsku neutichají. Na posledním zasedání zastupitelstva obyvatelka Alena Knotová upozornila na nespokojenost některých lidí se stavem nádraží. Podle místostarosty Milevska Michala Polaneckého ale oficiální stížnost městu nikdo neposlal.

Cestující kritizují podle Knotové nedostatečné zázemí, vadí jim, že při čekání na spoj jsou pod otevřeným přístřeškem vystavěni větru i dešti a že zde chybí krytá hala. „Souhlasím s tím, že to není nádraží, ale jen průjezdná zastávka,“ uvedl Polanecký.

Výstavba kryté haly je problematická. Pozemek na autobusovém nádraží patří městu, které ho za symbolickou částku deseti korun za rok pronajímá společnosti ČSAD České Budějovice. Ta je i majitelem asfaltu, laviček a dalšího zařízení.

„Firma by se měla starat a zkvalitnit zázemí pro své zákazníky. My jí také nekupujeme benzin nebo autobusy,“ uvedl místostarosta Polanecký. Jak upozornil, s generálním ředitelem ČSAD autobusy České Budějovice nenašli společnou řeč.

„My jsme městu nabízeli, že bychom pozemek odkoupili. Nedotáhlo se to ale do konce,“ uvedl Josef Hnyk, vedoucí ČSAD České Budějovice pro oblast Písecka. „Největší problém je ten, že máme na toto místo stále výpověď od města, což souviselo se záměrem vytvořit na nádraží obchodní zónu. Celou záležitost bych přirovnal k situaci, kdyby po vás majitel v době výpovědi z bytu chtěl, abyste předělala koupelnu,“ řekl Hnyk. A dodal, že vztah mezi městem a ČSAD se podobá přehazování horkého bramboru

Autor: Klára Černá