Toto již tradiční setkání pedagogů se koná pravidelně na podzim střídavě vždy na jedné z partnerských škol.

V prostorách nedávno zrekonstruované školní jídelny došlo na uvítání, poté absolvovali deggendorfští prohlídku školy. Ocenili zejména moderní technikou vybavené laboratoře chemie, fyziky a biologie. 

Studentky Kateřina Božková a Diana Žahourová (v bílem).
Studentky pomáhají tříletému chlapci, kterému při nehodě zemřela matka

Pochvalné hodnocení sklidilo i kvalitní pracovní zázemí všech učitelů, které není na německých školách vůbec samozřejmostí. 


Cílem společného výletu byly Prachatice, město, které by o česko-německých vztazích mohlo vyprávět. O tom se mohli všichni účastníci přesvědčit při komentované prohlídce Prachatic a návštěvě expozic místního muzea, které poutavě mapuje historii Zlaté stezky, dějiny města a v neposlední řadě se věnuje i prachatickému rodákovi sv. Janu Nepomuku Neumanovi. Pro všechny bylo povzbuzující si připomenout, že společné cesty nacházeli nejen čeští a němečtí předkové, ale o totéž se snaží i dnešní generace.

Zástupci vedení obou škol, zástupkyně ředitele StDin Rosemarie Wagner a ředitel strakonického gymnázia Miroslav Hlava, vyjádřili při slavnostní večeři naději, že touto cestou dobrých vztahů půjde i nastupující generace. Příslibem je i stálý zájem českých studentů o stipendijní pobyt v rámci programu Euregio a spolupráce obou partnerských škol při zajímavých projektech.

Eva Hlouchová, učitelka německého jazyka