Pětadvacetiletý Boris H. má zřejmě problém. Vypadá to, že když si přihne, chce se prát. Několik takových situací ho přivedlo až před Okresní soud ve Strakonicích. Tam se zpovídá nejen 
z výtržnictví, ale i z ublížení na zdraví. Za výtržnictví přitom už dostal podmíněný trest. Tehdy se jednalo také o napadení.

Při hlavním líčení, které začalo v úterý 3. června, přišel na řadu i nejzávažnější čin, ze kterého je Boris H. viněn. Měl vloni v březnu napadnout poškozeného šestačtyřicetiletého F.S. a přerazit mu nadvakrát čelist. Útok sice u soudu přiznal, ale ne to, že by ran pěstí bylo víc. „Že byl na operaci, jsem se dověděl až od policie," poznamenal.

Poškozený F.S. si útok nedovedl vysvětlit. „Nevím, proč to udělal. Nevím ani, že bych mu něco udělal já," poznamenal. Popsal, že dostal od obžalovaného opakovaně pěstí do hlavy.

Žádní svědci ale u toho nebyli. Ti, co u soudu tentokrát vypovídali, popisovali buď širší okolnosti, nebo další činy obžalovaného.

Soudní senát v čele se soudkyní Ivanou Kolářovou rozsudek tentokrát ještě nevynesl. „Hlavní líčení se odročuje na 8. července za účelem výslechu svědků," uvedla soudkyně.

Vyžádán má být také spis Okresního soudu Rokycany, kde je Boris H. souzen za jiný případ.