Zahájen bude v 9.45 hodin slavnostním průvodem a požehnáním českému kapru. „Slavnosti jsou hlavně o dobrém jídle. Mají zde už letitou tradici. S bohatou nabídkou rybích specialit chceme naučit jíst ryby i ty, kteří je nejedí. Každý návštěvník by si měl z této akce odnést především gastronomický zážitek. Ať už zvolí ochutnávku pečeného candáta nebo klasického smaženého kapra,“ řekl Václav Milota, obchodní náměstek firmy Blatenská ryba, která akci již druhým rokem pořádá.

Řidiči, pozor:V sobotu od šesti hodin ráno až do neděle 8 hodin ráno bude z důvodu slavností uzavřena ulice Na Příkopech. Parkovací místa budou moci řidiči využít například naproti obchodu Lidl v ulici K Jatkám, v místě vjezdu do ulice Na Příkopech, nebo na Náměstí Míru, kde je ovšem v sobotu do 12 hodin parkování zpoplatněno.

V areálu sádek bude probíhat názorné zpracování ryb, které předvedou žáci z rybářské školy z Třeboně. Zastoupen zde bude prodej živých ryb z blatenských rybníků, ale také ochutnávka různých druhů ryb grilovaných a nejrůznějších rybích specialit Blatenské ryby. Atmosféru doplní bohatý jarmark s ukázkami tradičních řemesel. „Vstupné je pro všechny návštěvníky zdarma a tak očekáváme opět mimořádně vysokou účast. Vloni se slavností zúčastnilo téměř čtyři tisíce lidí,“ doplnil Václav Milota.

Rybářské slavnosti v Blatné.
Myslivci se zúčastní rybářských slavností

Slavnosti bude doprovázet řada akcí pro dospělé i pro děti. Na rybníce Labuť se například uskuteční sportovní lov ryb na udici. V hudebním programu vystoupí Beatles Revival, Kabát Revival, Blatenští dudáci, country a folk kapely Sešlost a Z Vršku a řada dalších umělců a hudebníků.