Když se stoper áčka Katovic Karel Cibulka (26) v utkání fotbalové I. A třídy s Branicemi v sobotu 27. dubna rozbíhal k přímému kopu, netušil, že se stane slavným.

Sporťáci TV Nova jeho centr téměř z poloviny hřiště, který zaplul do pravého růžku soupeřovy branky, zařadili do relace Borec nakonec. „Bylo to tak osm metrů za půlkou směrem k soupeři. Dával jsem to zprava na zadní tyč, že tam může někdo vletět a dát branku. Až když kluci zvedali ruce a jásali, všiml jsem, že je to gól. Vůbec jsem nevěděl, že to tam spadlo," vzpomíná střelec.

Zápas nakonec skončil 3:0 pro Katovice.

Dokonce ani v ten moment nebylo ještě jasné, že se Karel Cibulka objeví v hlavních zprávách. „Kluci dali video na facebook, což rozpoutalo úžasné reakce. Od Tomáše Hajduška vím, že si o něj řekli," popisuje střelec. Počty telefonátů a SMS zpráv po odvysílání spotu ani nepočítá. „Je to skvělý pocit a všem moc děkuju," dodal.

Karel Cibulka ví, že takový gól se neobejde bez klubové „pokuty". A dost možná, že mu nepomůže ani fakt, že je pokladníkem. Každopádně mu k parádní trefě gratuluje i redakce Strakonického deníku.

Karel Cibulka začal hrát fotbal v šesti letech. Jeho jméno je spojeno především se strakonickým fotbalem. V současné době hraje za Katovice.