Je říjen a přípravy na sestavování rozpočtu města na příští rok už jsou v plném proudu. Vloni se v souvislosti s ním hovořilo například o podpoře sportu.

Radní za Strakonickou Veřejnost Rudolf Oberfalcer k tomu před rokem řekl: „Z hlediska rozpočtu na příští rok je na jakoukoliv větší debatu minimální prostor." Jaká je podle něj skutečnost teď? „Je to všechno na začátku, ale jedno mohu už nyní říci. Ta debata určitě probíhala a probíhá," potvrdil.

Informaci o záměru města poskytnout dotace pro oblast tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit v roce 2016 už prošla komisí pro sport i radou města. Zítra by se na svém zasedání touto problematikou měli zabývat i zastupitelé. Příslušný dotační program by přitom měl být předložen na jejich jednání ve středu 16. prosince.

Jak uvedla mluvčí radnice Markéta Bučoková, tvorba rozpočtu Strakonic na příští rok začala už v září. „V současné době už vrcholí. Jeho definitivní podobu by zastupitelé měli schvalovat ještě před koncem roku na svém prosincovém jednání," konstatovala.

Mimo jiné bude muset rozpočet obsahovat i deset milionů na koupi přádelny, která se uskutečnila letos. Podle smlouvy byla dvoumilionová splátka uhrazena v tomto roce a druhá desetimilionová má být vyrovnána do 31. srpna 2016.