„Poběží se kolem letního kina, po lávce přes řeku Otavu do Rennerových sadů, přes Velké a Palackého náměstí, Ellerovou ulicí až k mostu Jana Palacha. Kolem hradu se běžci budou vracet zpět k letnímu kinu, kde bude cíl," připomíná již tradiční trasu ředitel závodu František Kouba.

Závodníci v kategoriích žáci – žákyně, dorostenci – dorostenky a příchozí muži – ženy poběží jedno kolo, které měří 3300 metrů. Dvě kola v délce 6600 metrů jsou určena pro kategorie junioři – juniorky, muži – ženy, ženy nad 35 let a veteráni A, B, C. Přihlášky mohou zájemci posílat do 20. srpna na email koubovi@centrum.cz. Zaregistrovat se mohou také v den závodu od 15.00 do 17.00 hodin v letním kině, kde je nutné si v této době vyzvednout startovní číslo. Startovné činí 70 korun pro dospělé, pro ostatní pak 20 korun.

Pro běžce je připraveno občerstvení v podobě vojenského guláše a strakonického piva nebo nealkoholického nápoje. „Všechna startovní čísla budou automaticky zařazena do losování o hodnotné ceny," zve na jeden z nejpovedenějších jihočeských závodů František Kouba a dodává, že nejrychlejší závodníci obdrží finanční i věcné ceny.

Čestnými hosty budou olympionici Josef Jánský a Miloš Bečvář. V doprovodném programu zahraje od 16 hodin v letním kině skupina Pauza, k vidění bude technika z výzbroje 25. protiletadlového raketového pluku. Vojáci představí protiletadlový raketový komplet RBS-70, lehké obrněné vozidlo DINGO, zdravotnický ladrover a ruční zbraně.

Běh městem pořádá Tělovýchovná jednota ČZ Strakonice ve spolupráci s 25. protiletadlovým raketovým plukem, ČUS Strakonice a akciovou společností ČZ Strakonice. Akce probíhá pod záštitou Města Strakonice a Jihočeského kraje.