"Opravdu je to zbytečné," říká Radek Šíma z Oddělení informací a styku s veřejností. "Počet termínů k očkování je totiž vypsán na základě počtu dodaných vakcín." Je proto třeba počkat, až vám dorazí tzv. zvací SMS s druhým PIN kódem (PIN2), jejímž prostřednictvím budete vyzváni, že si již můžete zarezervovat termín na příslušný den a čas, ve kterém se následně do příslušného OČKOcentra dostavíte.

"Každá očkovací dávka má tudíž svého majitele," dodává. "V případě, že se v předepsaném termínu do OČKA nedostaví, uvolní se dávka pro další čekatele zapsané v pořadníku." Pokud si občané nebudou s rezervací vědět rady, můžou využít například bezplatného poradenství Jihočeského kraje na telefonním čísle 800 100 450, které je v provozu od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Případně se mohou zajít zeptat do poradenských či registračních center, která nabízejí některá města či obce.

OČKOcentrum na Výstavišti České Budějovice.
Do očkování se na jihu Čech zapojí přes dvě stě praktických lékařů

"Buďte prosím trpěliví a do OČKOcenter se opravdu vydejte teprve poté, co obdržíte řádný očkovací termín. Ušetříte si zbytečnou cestu a zároveň nebudete přidělávat práci těm, kteří chod OČKOcenter zajišťují," dodává s poděkováním za pochopení Radek Šíma.