„Důsledky korony bychom zřejmě s mírnými omezeními překonali. Jenže už delší dobu zjišťujeme, že máme stavby, do jejichž oprav a údržby se ve větším neinvestovalo i padesát let. A ty se nám teď sypou jedna za druhou. Na řadě je strop a nosné zařízení bazénu na plavečáku, nutná oprava vyjde na 20 milionů korun. Měly za to být nové šatny a příprava na teplý bazén.

Rekonstrukce je stanovena na léto, kdy krytý bazén prochází přirozenou odstávkou a je uzavřen veřejnosti. „Tím by nedošlo k omezení využití sportoviště,“ dodala tisková mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Poškození zastřešení bazénové haly bylo již v minulosti způsobeno vyřezání tzv. ztužidel střešní konstrukce. Vlivem vlhkosti došlo k poničení žebírkových střešních panelů. Kvůli lokálně nefunkční hydroizolaci dlouhodobě docházelo k průniku vlhkosti do stropu.

Součástí rekonstrukce bude náprava nevyhovujícího zastřešení a s tím spojených stavebních úprav (elektroinstalace, VZT, tepelně technické řešení, požárně bezpečnostní řešení, akustické řešení haly, zdravotní technika). Budou sejmuty střešní nevyhovující žebírkové panely a nahrazeny trapézovým plechem a kompletní střešní skladbou.

V roce 2022 dojde také na opravu tzv. ochozů v úrovni krytého bazénu. Jde o prostory pod plochami kolem bazénu, po kterých se pohybují návštěvníci areálu.

Současný areál plaveckého stadionu a letní plovárny byl dán do zkušebního provozu u příležitosti strakonické pouti v roce 1972. Oficiálně otevřen v následujícím roce 1973.