Pořádnou dávku nervů budou potřebovat až do konce června všichni ti, kdo jedou z Budějovic po hlavním tahu na jih, ať už na hranici s Rakouskem, nebo na Český Krumlov.

V Krumlově navíc v pátek začíná 46. ročník Ralley Krumlov, a tak je třeba počítat s tím, že situace se o víkendu ještě výrazně zhorší.

Objížďka kolem Dolního Třebonína se rozjela na plno. Ve čtvrtek dopoledne dopravu řídí policisté.Zdroj: Deník / Zuzana KyselováPo oficiální objízdné trase, která vede kolem Dolního Třebonína a STK přes křižovatku nad Harazimem směrem na Horní Třebonín, jezdí také kamiony, které se musí v křižovatce "lámat" prakticky do protisměru. Provoz je řízen semafory a podle řidičů z terénu stihne na každou zelenou od Budějovic projet jen pár aut, takže se kolona hýbe jen velmi pomalu.

Ze směru od Českého Krumlova není situace podle informací řidičů z terénu tak vážná, ale je třeba počítat se zdržením řádově deset minut.

Ilustrační foto
Doprava zhoustne. Začíná se opravovat

Řidiči osobních aut se místu snaží vyhnout například přes Holubov a Křemži, směrem od Budějovic sjíždějí také až před STK na Záluží a Štěkři a na silnici I/39 se vrací nad rájovským kopcem.

Podle dopravní aplikace map od googlu je v místě objížďky provoz na nejhorším, tj. pátém stupni z pěti.