Online reportáž

"Mám čerstvá data ke koronaviru. K dnešnímu ránu je 164 pozitivních pacientů, to je v porovnání se včerejšími ranní daty o 81 potvrzených více. Testujeme pořád víc a víc lidí. Dnes už je zapojeno 36 laboratoří. Celkem jsme za včerejšek vyšetřili 1362 osob, celkem 7664," napsal na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. 

Situace z hraničního přechodu na I/10 v Harrachově. Kolona se tvořila už od křižovatky se silnicí I/14 Na Mýtě.
Hraniční kontroly způsobují dlouhé kolony. Tvoří se v Harrachově i u Lanžhotu

Již devátý případ nákazy oznámila ve středu ráno Vysočina. Jedná se o muže ze Žďárska, který byl lyžovat v Itálii. „Potuloval se v Itálii, byl tam lyžovat. Přibývá testování, jsou nové laboratoře, které to můžou dělat. Někdy se nám sbíhají výsledky různě dlouho u dvou osob, které se testovaly ve stejnou dobu právě kvůli tomu, že vzorky putují do různých laboratoří,“ popsal situaci ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví Jiří Kos z Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina.

V České republice se nákaza novým typem koronaviru poprvé prokázala v neděli 1. března. Kvůli jeho šíření platí v Česku nouzový stav a výrazné omezení volného pohybu i aktivit. Epidemií se vláda bude znovu zabývat ve středu i ve čtvrtek. 

Speciál s rychlotesty na letišti v Kbelech
V Praze přistál vojenský speciál. Z Číny přivezl tisíce rychlotestů na koronavir

Stále stejný zůstává podle ministerstva zdravotnictví počet vyléčených, a to tři lidé. Jedná se o pacienty, kteří se léčili v ústecké nemocnici, a byli mezi prvními nakaženými. Tři nakažení naopak zůstávají ve velmi vážném až kritickém stavu. 

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník