Doma měl devětadvacetiletý Vojtěch F. sedmadvacet více než metrových rostlin konopí, padesátku jeho sazenic a větší množství usušeného materiálu obsahujícího drogu. Dokonce mezi tím vším byl při domovní prohlídce objeven hašiš 
a 76 tablet extáze. Za to všechno se u Okresního soudu ve Strakonicích zpovídal včera nejen z nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou látku, ale i z jejich držení.
Obžalovaný Vojtěch F. od začátku nic nezapíral. „Obstaral jsem si vybavení, chtěl jsem to zkusit. Nečekal jsem, že toho bude tolik," řekl u soudu. Konopí prý měl pro svou potřebu či pro své blízké, pro které měl vyrábět například 
i masti.
Státní zástupkyně Monika Čížková měla za to, že činy obžalovaného, kterých se měl dopustit zhruba od března do srpna loňského roku, byly při hlavním líčení bez důvodných pochybností prokázány. „Je na místě ukládat nepodmíněný trest," dodala.
Senát v čele se soudcem Romanem Šustrem ale nakonec sáhl ještě po podmíněném trestu, a to na dva a půl roku s podmíněným odkladem na čtyři roky, a propadnutí věcí, které k pěstování konopí používal. Přiznání však nebyla jediná polehčující okolnost. „Soud musí přihlédnout i k tomu, že do té doby vedl řádný život," vysvětlil soudce.
Obžalovaný Vojtěch F. měl dosud čistý trestní rejstřík, ani nebyl projednáván kvůli nějakému přestupku. Už 
u soudu sám prohlásil, že ve své činnosti nechce určitě dál pokračovat.

Rozsudek je zatím nepravomocný. Obžalovaný Vojtěch F. se sice na místě vzdal práva na odvolání, proti verdiktu se ale ihned odvolala státní zástupkyně Monika Čížková.