Róberta Simona táborský soud odsoudil k 12 letům ve vězení, Ivana Ivanovského k 17 letům.
Oba nesou podíl na loupežném přepadení, těžkém ublížení na zdraví a porušení domovní svobody. Soud ale nabyl přesvědčení, že se na vraždě dvou mužů nepodíleli.

OSTATNÍ SE SKRÝVAJÍ NA UKRAJINĚ
„Na tu nejhorší práci byli najati páni Bobak a Smal, kteří jen kvůli tomu přijeli přímo z Ukrajiny,“ uvedl v odůvodnění výše trestu, k níž patří i vysoké finanční odškodnění, předseda senátu Petr Černý.

Tito dva Ukrajinci se však spolu s organizátorem přepadení Vitalijem Reprincevem ukrývají ve své zemi a je na ně vydán evropský i mezinárodní zatykač.

Soud v Táboře v případu přepadení v Horusicích.
Sledovali sami sebe při mlácení nevinných lidí

Oba obžalovaní, kteří z České republiky neutekli, ale podle soudu mohli zabránit ubití Jaromíra Kopačky. Ivan Ivanovskyi totiž Andreje Smala znal, a tudíž věděl, čeho je schopný. Navíc mu Smal vysvětlil, proč si bere na pomoc trubku: Jaromír Kopačka se jim dlouho úspěšně bránil, a tak se jim ho nedařilo snadno spoutat.

„Neudělal ale nic, přitom mohl vědět, co se bude dít,“ dodal Petr Černý směrem k Ivanovskému.
Obžalovaný Simon zase raději utekl z dílny, a tomu nejhoršímu masakru se tak nesnažil zabránit. Peklo se pak rozpoutalo především v bytě majitele firmy Františka Hadrávka (1949).

PRO PENÍZE VRAŽDILI
Ani přes 320 tisíc násilníkům nestačilo a když staršímu muži přišel z vedlejšího pokoje na pomoc syn Martin, do bezvědomí zbili oba.

U toho však obžalovaní nebyli, smrt podle soudu ulpěla jen na rukou Andreje Smala a Viktora Bobaka. Reprincev seděl v autě.
Na následky přepadení horusické firmy HF Moto zemřeli v září 2015 dva lidé: majitel firmy a jeho švagr, dalších šest lidí z firmy bylo zraněno. Komando se nezastavilo ani před ženou Františka Komárka.

Soud v Táboře v případu přepadení v Horusicích.
Ukrajinské běsnění znovu u soudu